Historische AtlasHuis van de Nijmeegse GeschiedenisHome
?

Zoeken in alle collecties. Met Uitgebreid Zoeken is specifiek te zoeken in:

Zie voor uitgebreide toelichting en zoektips de hulppagina.


 1.  
 2. t/m
   
 3.  
 4.  
 5.  
 6.  
 7.  
 8.  
   
 9.    
   
 10.  
 11.  
 12.  
 13. t/m 14.  
 15. zoeken in archievenoverzicht

 16.   17.  

U kunt door meerdere collecties tegelijk zoeken. Het aantal zoekvelden wordt aangepast aan de selectie die u maakt. In de meeste gevallen gaat het om Vrij zoeken en Periode. In de hulppagina staat een algemene uitleg voor het zoeken.
Introductie Digitale Studiezaal

In de Digitale Studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen kunt u zoeken naar foto's, films, boeken, archieven en collecties, krantenartikelen en indexen met gegevens over personen of locaties in Nijmegen en omliggende gemeenten.

In de hulppagina vindt u:

 • een uitleg over het zoeken in de Digitale Studiezaal
 • korte inhoudelijke toelichtingen over de verschillende collecties en bronnen
 • informatie over het aanvragen of inzien van de stukken.

Meer informatie over openingstijden en bezoek aan de studiezaal (Mariënburg 27) vindt u op www.nijmegen.nl/archief

Veel Nijmeegse sinterklazen

De fotocollectie van het Regionaal Archief Nijmegen is nu ook te vinden in Collectie Gelderland. Op deze website vindt u in totaal meer dan 400.000 voorwerpen en foto'svan musea, archieven, bibliotheken, historische verenigingen en andere (erfgoed)organisaties uit Gelderland. Met meer dan 100.000 beschrijvingen en afbeeldingen van het archief is Nijmegen en omgeving zeer goed vertegenwoordigd. Zo geeft de zoekterm "sinterklaas" in Collectie Gelderland de meeste treffers uit onze beeldcollectie.

Sinterklaas op bezoek bij een schoolklas, 1960.
Bron: Regionaal Archief Nijmegen

Op Collectie Gelderland is een kleine versie van de afbeelding te zien. Voor een grote versie met een uitgebreide beschrijving en de mogelijkheid voor bestellen wordt doorgelinkt naar de Digitale Studiezaal. Snuffelen door  Gelderse voorwerpen en foto's op thema's als kleur, seizoen of plaats kan nu ook met de CollectieGelderland app voor iPhone en iPad.

Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is van 19 november tot en met 30 november omgetoverd tot Huis van Sinterklaas.

 
Stamboomonderzoek

Via Uitgebreid Zoeken is met Personen en Locaties in een groot aantal bronnen met persoonsgegevens en gegevens over locaties, zoals huis- en grondeigenaren, te zoeken. In de hulppagina (onder het vraagteken) staat een uitleg over het zoeken en een overzicht van alle bronnen.

In de Digitale Studiezaal zijn geen gegevens van aktes van de burgerlijke stand opgenomen van Nijmegen en regiogemeenten. Hiervoor kunt u terecht op de websites van Wiewaswie en het Gelders Archief. Wel zijn nagenoeg alle Doop-, Trouw- en Begraafboeken van Nijmegen doorzoekbaar.

In de kennisbank van het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis staat meer achtergrondinformatie over de bronnen in de Digitale Studiezaal.