?

Zoeken in alle collecties. Met Uitgebreid Zoeken is specifiek te zoeken in:

Zie voor uitgebreide toelichting en zoektips de hulppagina.


 alles of niets
 1.  
 2. t/m
   
 3.  
 4.  
 5.  
 6.  
 7.  
 8.  
 9. t/m 10.  
 11. zoeken in archievenoverzicht 12.  

U kunt door meerdere collecties tegelijk zoeken. Het aantal zoekvelden wordt aangepast aan de selectie die u maakt. In de meeste gevallen gaat het om Vrij zoeken en Periode. In de hulppagina staat een algemene uitleg voor het zoeken.
Introductie Digitale Studiezaal

In de Digitale Studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen kunt u zoeken naar foto's, films, boeken, archieven en collecties, krantenartikelen en indexen met gegevens over personen of locaties in Nijmegen en omliggende gemeenten.

In de hulppagina vindt u:

 • een uitleg over het zoeken in de Digitale Studiezaal
 • korte inhoudelijke toelichtingen over de verschillende collecties en bronnen
 • informatie over het aanvragen of inzien van de stukken.

Meer informatie over openingstijden en bezoek aan de studiezaal (Mariënburg 27) vindt u op www.nijmegen.nl/archief

Nieuwe gemeenteraad

Donderdag 27 maart is de nieuwe gemeenteraad voor de komende vier jaar geïnstalleerd. Kijk voor de uitslag en de samenstelling van de raad in historisch perspectief het artikel gemeenteraadsverkiezingen 2014 in het Digitale Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

Dit is een aanvulling bij de tentoonstelling van het Regionaal Archief Nijmegen 'Iedereen doet aan politiek. 100 jaar gemeenteraadsverkiezingen in Nijmegen' uit 2010. 

Presentatie van de verkiezingsuitslagen op de Grote Markt (1949).
Bron: Regionaal Archief Nijmegen

 

 

Archieven in Digitale Studiezaal

In de Digitale Studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen is voortaan ook door archieven en collecties te zoeken. Bovendien zijn er ook enkele verbeteringen in het zoeken door en de presentatie van de kranten. In de hulpsectie staat een uitgebreide toeliching.

Momenteel is ook de oude raadpleegomgeving  voor archieven nog beschikbaar maar deze zal binnen enkele weken verdwijnen. Voor vragen of opmerkingen over de werking van de nieuwe Digitale Studiezaal kunt u mailen naar hetarchief@nijmegen.nl o.v.v. Digitale Studiezaal.