?

Zoeken in alle collecties. Met Uitgebreid Zoeken is specifiek te zoeken in:

Zie voor uitgebreide toelichting en zoektips de hulppagina.


 alles of niets
 1.  
 2. t/m
   
 3.  
 4.  
 5.  
 6.  
 7.  
 8.  
 9. t/m 10.  
 11. zoeken in archievenoverzicht 12.  

U kunt door meerdere collecties tegelijk zoeken. Het aantal zoekvelden wordt aangepast aan de selectie die u maakt. In de meeste gevallen gaat het om Vrij zoeken en Periode. In de hulppagina staat een algemene uitleg voor het zoeken.
Introductie Digitale Studiezaal

In de Digitale Studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen kunt u zoeken naar foto's, films, boeken, archieven en collecties, krantenartikelen en indexen met gegevens over personen of locaties in Nijmegen en omliggende gemeenten.

In de hulppagina vindt u:

 • een uitleg over het zoeken in de Digitale Studiezaal
 • korte inhoudelijke toelichtingen over de verschillende collecties en bronnen
 • informatie over het aanvragen of inzien van de stukken.

Meer informatie over openingstijden en bezoek aan de studiezaal (Mariënburg 27) vindt u op www.nijmegen.nl/archief

Archief Woningvereniging Nijmegen gered

Nu de inventarisatie door Rob Wolf is afgerond, kan iedereen voortaan onderzoek doen in de archieven van de grootste Nijmeegse woningbouwvereniging: Woningvereniging Nijmegen en zijn opvolgers Woningstichting Nijmegen en Woningstichting Portaal. Samen betreffen deze archieven de twintigste eeuwse volkshuisvesting in de stad. Dat het moeite kostte om de archieven bij het Regionaal Archief Nijmegen te krijgen, leest u in zijn blog:´De redding van het archief van Woningvereniging Nijmegen'

Piersonstraat (1920), uit een fotoalbum
van Woningvereniging Nijmegen.
Bron: Regionaal Archief Nijmegen

 

 

Archieven in Digitale Studiezaal

In de Digitale Studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen is voortaan ook door archieven en collecties te zoeken. Bovendien zijn er ook enkele verbeteringen in het zoeken door en de presentatie van de kranten. In de hulpsectie staat een uitgebreide toeliching.

Voor vragen of opmerkingen over de werking van de nieuwe Digitale Studiezaal kunt u mailen naar hetarchief@nijmegen.nl o.v.v. Digitale Studiezaal.