Deel 10a van het boek ' Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog ' door prof. dr. L. de Jong (gegeven titel). Televizier Supplement.

Titel Deel 10a van het boek ' Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog ' door prof. dr. L. de Jong (gegeven titel). / Televizier Supplement.
Beschrijving Documentaire naar aanleiding van het verschijnen van deel 10a van het boek ' Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog ' door prof. dr. Lou de Jong. De volgende onderwerpen worden er uitgelicht :
1. Rol Jan van Hoof (verzetsman Nijmegen) bij herovering van Waalbrug bij Nijmegen door geallieerden in september 1944. Interview van Marcel de Groot met Prof. dr. Lou de Jong en verzetsmannen te Nijmegen G.H.J.M. Peynenburg en Rob Smulders.
2. Walcheren, oktober 1944 onder water gezet door de geallieerden. Gesprek met P. de Winde (verzetsman Zeeland).
3. Londense activiteiten van koningin Wilhelmina. Jaap van Meekren in gesprek met prof. dr. Lou de Jong, prins Bernard, mr. J.A.W. Burger (minister in Londen 1943-1945) en fragment uit NOS-archief 1962 met Francois van 't Sant (secretaris van koningin Wilhelmina in Londen). Enkele zwart/wit filmbeelden uit 1944.
Vervaardiger(s) Groot, Marcel de
Kuipers, Wilko
Meekren, Jaap van
Televizier Supplement AVRO
Datering 1980
Documenttype U-Matic tape
Documentnummer VID824
Auteursrecht Auteursrechtelijk beschermd
Auteursrechthouder AVRO
Herkomst Videocollectie Regionaal Archief Nijmegen

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Uw naam
Uw e-mailadres
Reactie