Personeelsvereniging van het Gemeentearchief Nijmegen


ArchiefvormerPersoneelsvereniging van het Gemeentearchief Nijmegen
Archief700 Personeelsvereniging van het Gemeentearchief Nijmegen
Soort entiteitOrganisatie
Type instellingParticulier
RechtsvormVereniging
Datering1980-1990
PlaatsNijmegen, Mariënburg 95 (1980-1990)
GeschiedenisOp 1 december 1980 was de oprichtingsvergadering van de vereniging. Direct meldden bijna alle medewerkers van het Gemeentearchief zich als lid aan. Na een maand telde de vereniging 30 leden.

De vereniging organiseerde regelmatig dagreisjes naar steden als Aken en Antwerpen, feestavonden en sportactiviteiten.

Eind jaren tachtig waren er problemen in de organisatie van het Gemeentearchief. In de verslechterde werksfeer kon de vereniging haar werk niet goed uitoefenen, meende het bestuur. De algemene ledenvergadering besloot op 16 oktober 1990 tot opheffing van de personeelsvereniging.
Functies, beroepen of activiteitenHet doel was om ‘de saamhorigheid en de vriendschappelijke omgang onder de personen, die in enig verband werkzaam zijn bij het Gemeentearchief, te bevorderen, door middel van het organiseren van ontspanningsavonden en excursies’. Ook gaf zij blijken van belangstelling bij een huwelijk, geboorte, jubileum, ziekte, beëindiging van het werkverband of overlijden.
Structuur of genealogieDe vereniging had een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. In het tienjarig bestaan van de vereniging veranderde het bestuur nauwelijks van samenstelling. Er was een kascontrolecommissie.