Schietsportvereniging Keizer Karel Nijmegen


ArchiefvormerSchietsportvereniging Keizer Karel Nijmegen
Andere namenKeizer Karel Schietsportvereniging
Archief491 Schietsportvereniging Keizer Karel Nijmegen
Soort entiteitOrganisatie
Type instellingParticulier
RechtsvormVereniging
Datering1975
PlaatsNijmegen (1975)
GeschiedenisDe Schietsportvereniging Keizer Karel is opgericht in 1975. De vereniging neemt deel aan talloze schietwedstrijden. Zij organiseert ook zelf schietwedstrijden, waaronder de Nederlandse Kampioenschappen '300, 400 en 500m G.K.G.' in 1978 en een speciale schietwedstrijd ter gelegenheid van het 12,5-jarig jubileum van de vereniging in 1987. De leden trainden onder andere op schietbanen te Gennep, Heumensoord, Molenhoek, Schaarsbergen en Venray. In 1980 probeerde een aantal leden een maandelijks verenigingsblad onder de naam 'Het Schot' te laten uitkomen. Talloze excursies voor de leden vonden plaats, onder andere naar de wapenfabriek Fabrique Nationale te Herstal (België), het Oorlogs- en Verzetsmuseum te Overloon en het Legermuseum te Delft. Daarnaast namen leden deel aan cursussen als 'Historische wapens', 'Pistool / revolver / geweer 'en 'Herladen.'
Functies, beroepen of activiteitenBeoefening van de schietsport door middel van het organiseren van en deelnamen aan schietwedstrijden zowel op nationaal als internationaal niveau, het houden van lezingen, demonstraties, excursies, etc.
Structuur of genealogieHet bestuur van de vereniging bestaat uit een voorzitter, secretaris en een penningmeester. Onder het bestuur werken een aantal commissies, waaronder een wedstrijdcommissie, een technische commissie, een commissie van beroep en een ballotagecommissie. De vereniging kent functionarissen als een terreincommandant, een baancommandant, instructeurs, wapenbeheerders / herstellers en logistiek medewerkers. Het lidmaatschap staat open voor personen van 18 jaar en ouder.