KNBLO Kring Gelderland


ArchiefvormerKNBLO Kring Gelderland
Andere namenKNBLO Regio Gelderland
Kring Gelderland, Federatie van het Nijmeegs Wandelverbond en de Kring Arnhem
Regio Gelderland (2004 – heden)
Kring Gelderland, Federatie van het Nijmeegs Wandelverbond en de Kring Arnhem (1993 – 1994)
Archief1279 KNBLO Kring Gelderland te Nijmegen
Soort entiteitOrganisatie
Type instellingParticulier
RechtsvormVereniging
Datering1993
PlaatsNijmegen
Voorganger(s)Wandelkring Arnhem & Omgeving
Nijmeegs Wandelverbond
GeschiedenisIn 1992 stelden de besturen van Nijmeegs Wandelverbond en Wandelkring Arnhem en Omstreken hun leden de vraag of vergaande samenwerking niet ‘meer duidelijkheid zou kunnen brengen voor de wandelsport in onze regio’. Dit leidde ertoe dat de beide kringen met ingang van 1 januari 1993 federatief gingen samenwerken en dat hun besturen als één bestuur gingen optreden. Het secretariaat werd het Regionaal Wandelsportbureau, St. Annastraat 43 in Nijmegen. De naam werd Kring Gelderland, Federatie van het Nijmeegs Wandelverbond en de Kring Arnhem. Op de algemene ledenvergadering van 2 april 1994 werd de fusie definitief.
de vorming van KNBLO-NL in 2004 werd de naam Kring Gelderland veranderd in Regio Gelderland. In 2008 werd het Regionaal Wandelsportbureau opgeheven.**
Functies, beroepen of activiteiten‘De vereniging heeft ten doel door het doen beoefenen en het stimuleren van de wandelsport de geestelijke en lichamelijke opvoeding binnen haar werkgebied te bevorderen, alles overeenkomstig de statuten van de bond.
tracht dit doel te bereiken door onder andere:
zowel het bevorderen van de beoefening, als het propageren van de wandelsport;
het organiseren en doen organiseren van wandeltochten;
het bevorderen van het deelnemen aan de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen te Nijmegen.’ (Statuten, artikel 2)
Structuur of genealogieDe KNBLO Kring Gelderland was aangesloten bij de KNBLO (vanaf 2004 als Regio Gelderland bij KNBLO-NL). De eigen organen waren de algemene ledenvergadering, het algemeen bestuur en het dagelijks bestuur. Leden waren aangesloten verenigingen en individuen.
Bron(nen)Het archief, met name inv. nrs. 15 en 31.