Notaris P. Vermeulen


ArchiefvormerNotaris P. Vermeulen
Archief560 Notaris P. Vermeulen Nijmegen
Soort entiteitOrganisatie
Type instellingOverheid
Datering1914-1921
PlaatsNijmegen, Stockumstraat 2
Nijmegen, Oranjesingel 6
GeschiedenisPetrus Vermeulen werd op 3 februari 1873 geboren te Utrecht [1]. Vanaf 1898 (of al eerder) was hij als kandidaad-notaris in Nijmegen werkzaam, onder andere bij E.F.M. van Rijckevorsel van Kessel. Privé verhuisde hij verschillende malen alvorens hij eind 1913 trouwde met Theodora Reinera Janssen. Samen vestigden zij zich daarna op Waldeck-Pyrmontsingel 77. Niet veel later werd Vermeulen benoemd tot notaris op standplaats 1, waar hij J.H.R. van Koolwijk opvolgde. Op 4 september 1914 maakte hij de eerste akte op.
bekleedde een groot aantal nevenfuncties. Hij was voorzitter van de Katholieke Sociale Actie, van de Nijmeegsche Biljartvereeniging en van de Nijmeegsche Roei- en Zeilvereeniging De Batavier. Verder was hij ondervoorzitter van de vereniging Recht en Orde, medeoprichter en penningmeester van het Adviesbureau voor Beroepskeuze en Vakopleiding en medeoprichter van de plaatselijke afdeling van de Algemene Rooms-Katholieke Arbeidersvereniging. Tenslotte was hij kerkmeester van de parochie van de Groesbeekseweg [3].
langdurig lijden overleed de notaris op 4 maart 1921 te Nijmegen, 48 jaar oud. Kandidaat-notaris J.A.E. van Aalst nam de zaak waar en maakte de laatste van de circa 4641 akten op 24 augustus op. Daarna nam H.J.C. van Bergen het kantoor over.
Bron(nen)Website www.genlias.nl.
Adresboeken uit de periode 1898-1920.
De Gelderlander, 5 maart 1921, p. 2.