Nijmeegse Stichting tegen Kindermishandeling


ArchiefvormerNijmeegse Stichting tegen Kindermishandeling
Archief333 Nijmeegse Stichting tegen Kindermishandeling
Soort entiteitOrganisatie
Type instellingParticulier
RechtsvormStichting
Datering1981-1984
PlaatsNijmegen, Grameystraat 4 (1981-1984)
Algemene contextIn 1970 werd de landelijk opererende Vereniging tegen Kindermishandeling opgericht. In Nijmegen kwamen in november 1979 enkele vrouwen bij elkaar die het van belang vonden om een Nijmeegse afdeling van de vereniging op te richten. Deze afdeling zou voorlichting over kindermishandeling kunnen geven aan professionele hulpverleners en aan vrijwilligers.
GeschiedenisOp 2 juli 1981 werd de stichting opgericht. De stichting probeerde vrijwilligers te werven voor trainingen en organiseerde op 26 januari 1983 een studiedag in concertgebouw De Vereeniging.

Op de vergadering van 10 september 1984 concludeerde het bestuur dat alle in 1979 bedachte voorlichtingsactiviteiten waren uitgevoerd en dat het werven van vrijwilligers niet was gelukt. De stichting werd kort daarna opgeheven.
Functies, beroepen of activiteitenHet doel was binnen de gemeente Nijmegen bij te dragen aan de bescherming van kinderen tegen lichamelijke en psychische verwaarlozing en mishandeling. Dat deed zij onder andere door mishandelde kinderen op te sporen, hulpverlening aan slachtoffers en daders van verwaarlozing en mishandeling te bevorderen, en door onderzoek naar mishandeling te bevorderen.
Structuur of genealogieHet bestuur bestond uit minstens drie personen, met een voorzitter, secretaris en penningmeester.