870 Rotary Club Nijmegen-Zuid 1972 - 2003


Hoofdcategorie 17 Kunst en cultuur
Archiefvormer Rotary Club Nijmegen-Zuid (1973-2003)
Periode 1972 - 2003
Bereik en inhoud Het archief bevat vergaderstukken van het bestuur, een serie ingekomen en uitgaande stukken, jaarverslagen, stukken betreffende de organisatie, met name stukken betreffende de leden, en stukken betreffende de diverse activiteiten van de club, waaronder vocational service, community service en weekberichten van de (lunch)bijeenkomsten.
Omvang 3,5 m.
Medium 2,25 meter.
Openbaarheid Openbaar
Verantwoording Renier van de Giessen, Robert Spanings, Rob Wolf (2013)
Geschiedenis van het archief Het archief werd bewaard bij de secretarissen van de club, achtereenvolgend op diverse locaties in Nijmegen.
Verwerving Schenking 2002
Aanvullingen 2002-2005
Selectie Dubbelen van vergaderstukken van het bestuur, weekberichten van (lunch)bijeenkomsten, jaarverslagen zijn vernietigd, evenals de maandbrieven van de districtsgouverneur.
Ordening Op basis van twee magazijnlijsten is een eenvoudige nieuwe archiefinventaris gemaakt. Het archief kent een onderverdeling in twee hoofdrubrieken ‘stukken van algemene aard’ en ‘stukken betreffende afzonderlijke onderwerpen’. Laatstgenoemde hoofdrubriek is onderverdeeld in de subrubrieken ‘organisatie’ en ‘activiteiten’. De beschrijvingen in de hoofdrubriek ‘stukken van algemene aard’ zijn naar redactionele vorm geordend. De overige beschrijvingen zijn chronologisch geordend. Hoewel de club officieel in 1973 werd opgericht bevat het archief stukken uit 1972, met name stukken betreffende de oprichting.
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 870 Rotary Club Nijmegen-Zuid 1972 - 2003, inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".