160 Militair commissaris P.J.C. Eenkema van Dijk over het Militair Gezag en de N.V. Papierfabriek Gelderland 1884 - 1947


Hoofdcategorie 5 Defensie en oorlog
Subcategorie 5.1 Militairen
Hoofdcategorie 11 Families en personen
Hoofdcategorie 12 Economie en bedrijfsleven
Subcategorie 12.1 Ambacht, nijverheid en industrie
Archiefvormer Eenkema van Dijk, P.J.C. (1894)
Periode 1884 - 1947
Bereik en inhoud De collectie is afkomstig uit het bezit van de Stichting Oorlogsmuseum Warnsveld. Dit museum is nooit gerealiseerd. Het zijn voornamelijk stukken afkomstig van de heer P.J.C. Eenkema van Dijk. Hoogstwaarschijnlijk werd de collectie aan de genoemde stichting geschonken vanwege de functie van Eenkema van Dijk bij het Militaire Gezag. Verder zijn er persoonlijke stukken aanwezig afkomstig van de heer en mevrouw Eenkema van Dijk-van Laatum en van enkele voorouders van Eenkema van Dijk, alsmede enkele stukken over de papierfabriek Gelderland te Nijmegen, wellicht omdat Eenkema van Dijk daar zakelijke belangen in had. (dat blijkt overigens niet uit de aanwezige stukken). Tenslotte bevat de collectie een aantal foto's, die vanwege het ontbreken van verdere gegevens nauwelijks beschreven konden worden. Van enkele foto's kon worden vastgesteld door wie ze gemaakt zijn.
Omvang 0,3125 m.
Openbaarheid Openbaar
Verantwoording Jan Buylinckx (1983)
Verwerving De collectie P.J.C. Eenkema van Dijk kwam in 1983 in het bezit van het Gemeentearchief Nijmegen via de heer H.E. Wanting te Nijmegen.
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 160 Militair commissaris P.J.C. Eenkema van Dijk over het Militair Gezag en de N.V. Papierfabriek Gelderland 1884 - 1947, inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".