1110 Harde Sector Gemeente Nijmegen 1985 - 1998


Hoofdcategorie 1 Openbaar bestuur
Subcategorie 1.1 Bestuursinstellingen
Hoofdcategorie 6 Ruimtelijke ontwikkeling
Hoofdcategorie 7 Waterstaat
Hoofdcategorie 8 Verkeer en vervoer
Hoofdcategorie 9 Natuur en milieu
Hoofdcategorie 12 Economie en bedrijfsleven
Archiefvormer Harde Sector Gemeente Nijmegen (1985-1998)
Periode 1985 - 1998
Bereik en inhoud Het archief bevat stukken betreffende taken o.a. bestemmingsplannen, stedelijke inrichting, bouw- en woningtoezicht, beheer en onderhoud gemeentelijke panden, verkeer en vervoer, economische ontwikkeling, volkshuisvesting en milieu. Daarnaast vergaderstukken van het managementteam, het directeurenoverleg, diverse staf overleggen van de diensten en correspondentie van diverse raadscommissies en Financiën, Personeel en Organisatie.
Omvang 185,75 m.
Medium Papier
Aantekeningen Let op: bij het bewerken dossiers zijn vernietigd. Er zijn hiaten in de nummering.
Openbaarheid Deels openbaar
Verantwoording AoB / RAN (2019)
Geschiedenis van het archief De archieven van de diensten en directies binnen de Harde Sector werden centraal gearchiveerd door de dienst Ondersteuning en Coördinatie. Het archief is in 2005-2006 overgeplaatst naar het Regionaal Archief Nijmegen (RAN), waar het is ontsloten met behulp van het dossiermanagementsysteem Corsa.
Verwerving Overbrenging 2019
Selectie Er is vernietigd op grond van de vernietigingslijst voor gemeentearchieven 1983 en de selectielijst voor archiefbescheiden van gemeentelijk en intergemeentelijke organen 1996. Lijsten van de vernietigde dossiers bevinden zich in het archief (zie rubriek 1.3.1).
Ordening De ordening vond plaats op basis van de Basisarchiefcode van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Na overplaatsing van het archief in 2005-2006 is het bewerkt door archiefmedewerkers van het Regionaal Archief Nijmegen (RAN). Voorafgaand aan de formele overbrenging naar het RAN is het in 2018-2019 bewerkt door bureau Archiefondersteuning Benelux (AoB). Daarbij is de oude ordening volgens de Basisarchiefcode van de VNG grotendeels gehandhaafd.
Verwante archieven Een aantal dossiers bleek stukken te bevatten die zijn opgemaakt of ontvangen door de opvolger van de Harde Sector, namelijk Directie Grondgebied en Strategie en Project. Uit praktische overwegingen is besloten om een deel van deze dossiers intact te laten en dus niet te splitsen over de archieven van beide organisatieonderdelen.
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 1110 Harde Sector Gemeente Nijmegen 1985 - 1998, inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".