1325 Familie Waaldijk 1912 - 1983


Hoofdcategorie 11 Families en personen
Archiefvormer Familie Waaldijk (1912-1983)
Periode 1912 - 1983
Bereik en inhoud Het archief bevat enkele persoonlijke stukken van Peter Waaldijk en zijn beide echtgenotes, Theodora van der Heijden en Katharina Kastorz. Het grootste deel van het archief is gevormd door Martha Waaldijk: een serie dagboeken, stukken betreffende haar schooltijd, opleidingen en dienstverbanden, alsmede archiefstukken en documentatie die verband houden met haar lidmaatschap van de Nationale Jeugdstorm en haar politieke overtuiging.
Omvang 0,375 m.
Medium 0,25 meter; papier
Openbaarheid Openbaar
Verantwoording Robert Spanings (2012)
Geschiedenis van het archief Het archief werd in februari 2012 ongeordend bij het Regionaal Archief Nijmegen aangeleverd door een familielid.
Verwerving Schenking
Selectie Uit het archief is niets vernietigd. Martha’s muts en twee spelden van de Nationale Jeugdstorm zijn in 2012 op verzoek van de schenker geschonken aan het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 te Groesbeek.
Ordening Gezien het klein aantal beschrijvingen is besloten om een eenvoudige inventaris te maken van het archief. Deze is onderverdeeld in twee rubrieken. In de eerste rubriek zijn de archiefstukken betreffende Peter Waaldijk en zijn beide echtgenotes beschreven; in de tweede rubriek die van dochter Martha Waaldijk. De beschrijvingen binnen de twee rubrieken zijn chronologisch geordend.
Voorwaarden voor raadpleging Het archief is deels openbaar.
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 1325 Familie Waaldijk 1912 - 1983, inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".