1277 Nijmeegs Wandelverbond (1932) 1960 - 1993 (2010)


Hoofdcategorie 19 Vrijetijdsbesteding en verenigingsleven
Subcategorie 19.1 Sport en spel
Archiefvormer Nijmeegs Wandelverbond (1932-1994)
Periode (1932) 1960 - 1993 (2010)
Bereik en inhoud Vergaderstukken van bestuurs- en ledenvergaderingen, jaarverslagen, stukken betreffende de aangesloten verenigingen, en wandeltochten die zowel door het NWV zelf als door de verenigingen werden georganiseerd. In het archief komt de ontwikkeling naar voren van de georganiseerde wandelsport in de regio Nijmegen in de periode 1930 – 1995, zowel op bestuurlijk niveau als in de praktijk van alledag.
Omvang 2,125 m.
Medium Papier
Openbaarheid Openbaar
Verantwoording Rob Wolf (2012)
Geschiedenis van het archief Tot de fusie met Wandelkring Arnhem en Omstreken berustte het archief ten huize van de achtereenvolgende secretarissen; daarna in het Regionaal Wandelsportbureau, St. Annastraat 43 te Nijmegen. Nadat dit in 2008 was opgeheven, is het archief overgebracht naar het bureau van de KNBLO, Groesbeekseweg 41 te Nijmegen. In 2011 is het overgebracht naar het RAN.
Verwerving In het kader van de overbrenging van het archief van de KNBLO en de daaraan gelieerde archieven is het archief van het NWV in 2011 overgebracht naar het RAN. De lengte was toen twee meter.
Selectie Vernietigd zijn dubbelen ter grootte van 0,125 meter.
Ordening De hoofdindeling is tussen ‘stukken van algemene aard’ en ‘stukken betreffende afzonderlijke onderwerpen’. De laatste is nader verdeeld in een aantal thematische rubrieken. Een daarvan betreft wandeltochten die door het Nijmeegs Wandelverbond zelf zijn georganiseerd. Stukken betreffende wandeltochten die door aangesloten verenigingen zijn georganiseerd (waaronder de Kaloramamars en de Rosamars), zijn ondergebracht in de documentatie. Vanwege de samenhang loopt de documentatie door tot 1996.**
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 1277 Nijmeegs Wandelverbond (1932) 1960 - 1993 (2010), inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".