131 Arbeidersbouwvereniging De Gezonde Woning Nijmegen 1911 - 1982


Hoofdcategorie 6 Ruimtelijke ontwikkeling
Subcategorie 6.3 Volkshuisvesting
Archiefvormer Arbeidersbouwvereniging De Gezonde Woning (1911)
Periode 1911 - 1982
Bereik en inhoud Het archief bevat stukken uit de periode 1911-1982. Het betreft stukken over de organisatie en over de uitvoering van de taken op het gebied van bouw en onderhoud van woningen en het verhuren daarvan.
Omvang 9,5 m.
Medium 8,5 meter; papier
Openbaarheid Openbaar
Verantwoording Ties de Mol (1987), Rob Meijer (2016)
Geschiedenis van het archief In 1986 werd het archief van Arbeidersbouwvereniging De Gezonde Woning Nijmegen overgedragen aan het Gemeentearchief Nijmegen. In 1987 volgde een aanvulling. In 1993 zijn enkele stukken uit het archief overgeplaats naar het archief van Woningbouwvereniging De Opgang (in 1978 gefuseerd met De Gezonde Woning).
Verwerving Schenking, 1986
Aanvullingen In 1987 werd een aanvulling op het archief verworven.
Selectie De archiefvormer had in 1986 reeds stukken ter vernietiging geselecteerd. Tijdens de vervaardiging van de toegang zijn nog diverse stukken vernietigd, zoals kasbewijzen, offertes, folders, etc. Van de aanvulling uit 1987 zijn nog 4 dozen met dubbelen, voornamelijk jaarverslagen, geselecteerd voor vernietiging.
Ordening De stukken zijn grotendeels beschreven en gerubriceerd volgens de ordening waarin ze zijn aangetroffen. Met betrekking tot onder andere ingekomen en uitgaande stukken, huurcontracten en vergunningen zijn door de archiefvormer kennelijk meerdere series naast elkaar aangelegd. Om praktische redenen is er voor gekozen deze afzonderlijke series te handhaven.
Voorwaarden voor raadpleging Openbaar.
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 131 Arbeidersbouwvereniging De Gezonde Woning Nijmegen 1911 - 1982, inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".