927 Buurtcomité Benedenstad 1972 - 1985


Hoofdcategorie 14 Welzijn en maatschappelijke zorg
Subcategorie 14.4 Buurt- en wijkzorg
Archiefvormer Buurtcomité Benedenstad (1970-1986)
Periode 1972 - 1985
Bereik en inhoud Het archief bevat met name series vergaderstukken en correspondentie met diverse personen en instellingen, waaronder de gemeente, over woningbouw en stadsvernieuwing in de Nijmeegse stadswijk Benedenstad. Daarnaast treft met foto's en fotonegatieven van de bewoners (activiteiten) en woningen in de Benedenstad aan in het archief.
Omvang 1,125 m.
Medium Papier
Openbaarheid Openbaar
Verantwoording Robert Spanings (2019)
Geschiedenis van het archief Het archief is in 2004 door W. Weyers, secretaris-penningmeester van het buurtcomité geschonken aan het Regionaal Archief Nijmegen.
Verwerving Schenking 2004
Aanvullingen 2004
Selectie Kasstukken, facturen, en documentatie van de overheid en andere instellingen, hoofdzakelijk over woningbouw, stadsvernieuwing, buurten en wijken buiten Nijmegen zijn vernietigd.
Ordening Plaatsingslijst
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 927 Buurtcomité Benedenstad 1972 - 1985, inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".