978 Gemeenschappelijke Regeling Milieusamenwerking Regio Nijmegen 1991 - 1999 (2001)


Hoofdcategorie 9 Natuur en milieu
Subcategorie 9.1 Milieuzorg
Archiefvormer Gemeenschappelijke Regeling Milieusamenwerking Regio Nijmegen (1991-2000)
Periode 1991 - 1999 (2001)
Bereik en inhoud Het archief van de MRN bestaat grofweg uit twee delen. Ten eerste de beleidsstukken, bestaande uit verslagen van vergaderingen van de bestuursorganen, stukken betreffende de samenwerking met derden, de financiële verantwoording en stukken betreffende de handhaving van wetten en regelingen. Ten tweede de stukken met betrekking tot de (regeling van de) uitvoering van de taken.
In 2018 zijn er twee dossiers toegevoegd over de liquidatie waardoor de looptijd is aangepast naar 2001.
Omvang 26,875 m.
Medium Papier
Openbaarheid Deels openbaar
Verantwoording Ties de Mol (2007)
Geschiedenis van het archief De vorming van de dossiers (onderwerpsdossiers) laat wel te wensen over. De indruk bestaat dat de daadwerkelijke dossiervorming pas in een later stadium plaats heeft gevonden, aangezien de stukken vaak niet (helemaal) chronologisch geborgen zijn en veel dossiers elkaar overlappen. Ook zijn tussen originele stukken erg veel kopieën aangetroffen, waarschijnlijk nodig geoordeeld omdat zowel de dossieromschrijvingen als de rubrieken niet exclusief zijn. Bij de beschrijving van de taken en bevoegdheden van het secretariaat in 1994 (inv.nr. 109) vinden we geen enkele vermelding over het archief; wel blijkt er onduidelijkheid te bestaan over de verdeling van de werkzaamheden tussen het secretariaat van MRN en de afdeling Milieu van de gemeente Nijmegen. Het deel van het archief, gevormd en bewaard bij de afdeling Milieu van de gemeente Nijmegen (advisering en controle van milieuwetten) is in 2007 toegevoegd aan het archief van de MRN.
Aanvullingen Aanvulling in 2017
Aanvulling in 2018
Selectie Het actuele en toekomstige belang van milieubeleid wordt onderstreept door de Selectielijst 1996 van te bewaren en vernietigen bescheiden van ná 1996, waarin de nadruk ligt op het bewaren van stukken met betrekking tot milieuzaken.
Er is voor gekozen het deel van het archief te bewaren dat in 2007 is toegevoegd aan het archief van de MRN en is gevormd en bewaard bij de afdeling Milieu van de gemeente Nijmegen (advisering en controle van milieuwetten). Dit is gedaan vanwege de onzekerheid over de volledigheid van de gemeentelijke archieven en de tijdrovende controle daarvan en gelet op het belang van de materie.
In juli 2006 zijn door de gemeente Nijmegen stukken uit de financiële administratie op de gebruikelijke wijze vernietigd.
Bij de bewerking van het archief is voor de dossiers met een looptijd tot en met 31 december 1995 gebruik gemaakt van de Vernietigingslijst 1983. Voor de dossiers vanaf 1 januari 1996 en - aangezien splitsing van dossiers niet wenselijk is - voor dossiers met een looptijd die deze tweedeling overschrijdt is gebruik gemaakt van de Selectielijst 1996.
Bij de inventarisatie voor vernietiging geselecteerd: 2,125 meter
Ordening Door de administratie is gekozen voor een relatief eenvoudige indeling van het archief, die in deze inventaris gehandhaafd is. (Zie verder ook de inleiding van het archief van de ARN).
Voorwaarden voor raadpleging De openbaarheid van een aantal archiefbescheiden is beperkt op basis van art. 15 eerste lid van de Archiefwet 1995. Het betreft de inv. nrs. 10, 201-244, 255-1524 en 1608.
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 978 Gemeenschappelijke Regeling Milieusamenwerking Regio Nijmegen 1991 - 1999 (2001), inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".