1415 Leefwerkschool Eigenwijs 1982 - 2008


Hoofdcategorie 16 Onderwijs en wetenschap
Subcategorie 16.2 Algemeen voortgezet onderwijs
Archiefvormer Leefwerkschool Eigenwijs (1982-2008)
Periode 1982 - 2008
Bereik en inhoud Het archief bevat onder andere vergaderstukken van werk- en teamvergaderingen, het Kernteam en het Coördinerend Team / Coördinatieteam en stukken betreffende de instelling, ontwikkeling en opheffing van de school, medewerkers en stagiairs, jongeren, financiën, administratie en archief, huisvesting van de school en de jongeren, externe contacten en het onderwijs.
Omvang 5 m.
Openbaarheid Deels openbaar
Verantwoording Robert Spanings (2013)
Geschiedenis van het archief Het archief berustte oorspronkelijk op de school. Daar was het oorspronkelijk opgeborgen in dossiermappen, plastic beschermhoesjes en archiefdozen. In 2007 maakte een medewerker van de school een globale plaatsingslijst van een deel van het archief. In 2012 maakte het Regionaal Archief Nijmegen (RAN) een plaatsingslijst van de overige archiefstukken.
Verwerving Schenking 2013
Selectie Uit het archief is een aantal stukken vernietigd, onder ander stukken betreffende staatsexamens (met uitzondering van de resultaten), schoolgeld en studiefinanciering, aanwezigheids- en observatieformulieren van de jongeren en dubbelen (omvang 1,87 meter).
de school geen leerlingen- en medewerkerskaarten heeft aangelegd, is besloten om de inschrijf-, voortgangs- en uitschrijfformulieren en -bewijzen van de jongeren en de intakeformulieren van medewerkers en jongeren te bewaren.
aantal archiefstukken is teruggegeven aan de school, waaronder dossiers betreffende rechtszaken tegen enkele docenten.
Ordening Van het archief is een definitieve inventaris gemaakt, bestaande uit de hoofdrubrieken 'Stukken van algemene aard' en 'Stukken betreffende afzonderlijke onderwerpen'. Laatsgenoemde rubriek is onderverdeeld in de rubrieken 'Organisatie' en 'Onderwijs' die ook zijn onderverdeeld. De stukken zijn veelal chronologisch per rubriek geordend.
Voorwaarden voor raadpleging Deels openbaar
Publicaties A. Hazekamp (red.), Leren in vrijheid. Vijftien jaar Leefwerkschool Eigenwijs (1983-1998), Sittard 1998.
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 1415 Leefwerkschool Eigenwijs 1982 - 2008, inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".