200 Collectie H.J. Vlooswijk over archeologie, geologie en plantkunde in Nijmegen en omgeving 1868 - 1941


Hoofdcategorie 9 Natuur en milieu
Subcategorie 9.3 Flora en fauna
Hoofdcategorie 11 Families en personen
Hoofdcategorie 17 Kunst en cultuur
Subcategorie 17.8 Archeologie
Archiefvormer Vlooswijk, H.J. (1880-1941)
Periode 1868 - 1941
Omvang 1,75 m.
Aantekeningen Als zuiver documentatiemateriaal en vastlegging van feitelijke waarnemingen en constateringen hebben de stukken een grote wetenschappelijke waarde. Alleen een beroepsgeoloog en -botanicus, die het Rijk van Nijmegen e.o. kent als zijn broekzak, zal het materiaal kunnen localiseren en dateren en ordenen. Naar schatting zal er een jaar mee gemoeid zijn. Het lijkt een uitstekend onderwerp voor een doctoraalscriptie.
Openbaarheid Openbaar
Verantwoording C.Th. Kokke (1982) te Velp
Verwerving Oorspronkelijk onderdeel van de collectie Kokke (archiefnr. 163).
Na Vlooswijks overlijden schonk zijn zuster Margot mij het documentatiemateriaal, dat haar broer in een lange reeks van jaren had verzameld.
Ordening Het was een ordeloze massa in een kleine boekenkast. Voor zover er nog enige samenhang in viel te ontdekken, heb ik de stukken groepsgewijs in mappen geborgen.
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 200 Collectie H.J. Vlooswijk over archeologie, geologie en plantkunde in Nijmegen en omgeving 1868 - 1941, inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".