506 Collectie J.W.L. van den Dungen-Tucker betreffende de Cacao- en Chocoladefabriek Van Dungen te Nijmegen 1868 - 1977


Hoofdcategorie 12 Economie en bedrijfsleven
Subcategorie 12.1 Ambacht, nijverheid en industrie
Archiefvormer Collectie J.W.L. van den Dungen-Tucker betreffende de Cacao- en Chocoladefabriek Van Dungen te Nijmegen (1866-1972)
Periode 1868 - 1977
Bereik en inhoud De collectie bevat stukken over de koek- en banketbakkerij, chocoladefabriek en winkel en de familie Van Dungen.
Omvang 0,25 m.
Medium Papier
Openbaarheid Openbaar
Verantwoording Govert Boomsma (1991), Robert Spanings (2019)
Geschiedenis van het archief De collectie berustte bij J.W.L. van den Dungen-Tucker in haar woning. Van de originele stukken zijn fotokopieën gemaakt op het Gemeentearchief Nijmegen.
Aanvullingen 2017
Selectie Geen
Ordening Plaatsingslijst
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 506 Collectie J.W.L. van den Dungen-Tucker betreffende de Cacao- en Chocoladefabriek Van Dungen te Nijmegen 1868 - 1977, inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".