1020 Carnavalsvereniging De Slurfers Nijmegen 1968 - 2000


Hoofdcategorie 19 Vrijetijdsbesteding en verenigingsleven
Subcategorie 19.3 Evenementen en feestelijkheden
Archiefvormer Carnavalsvereniging De Slurfers Nijmegen (1968-2000)
Periode 1968 - 2000
Bereik en inhoud De series ingekomen en uitgaande stukken bevatten voornamelijk stukken afkomstig van Nijmeegse carnavalsverenigingen en de Stichting Openbaar Carnaval Nijmegen (SOCN). Daarnaast zijn er nog enkele dossiers met leden- en donateurslijsten en stukken betreffende carnavalsactiviteiten.
Omvang 1,3125 m.
Medium 1,62 meter; papier, videobanden, foto’s, muzieksingle
Openbaarheid Deels openbaar
Verantwoording Robert Spanings (2010)
Geschiedenis van het archief De omvang van het archief bedroeg bij binnenkomst 2,06 meter en was toegankelijk gemaakt door middel van een magazijnlijst. Oorspronkelijk waren de archiefstukken en de documentatie opgeborgen in ordners, plastic mapjes en tassen. Opmerkelijk is het veelal ontbreken van archiefstukken uit de periode 1975-1981. De materiële staat van het archief is goed.
Verwerving Het archief werd in in 2007 geschonken aan het Regionaal Archief Nijmegen (RAN).
Selectie Slechts dubbele archiefstukken, bedankbrieven en losse rekeningen werden vernietigd.
Ordening De aangetroffen orde was voornamelijk serieel. Per jaar zaten de stukken chronologisch achter elkaar, waarbij er door middel van tabbladen onderscheid werd gemaakt tussen de vergaderstukken van het bestuur en de senaat en de series ingekomen stukken en uitgaande stukken.
Voorwaarden voor raadpleging Het archief is grotendeels openbaar.
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 1020 Carnavalsvereniging De Slurfers Nijmegen 1968 - 2000, inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".