825 Vrouwen Advies Commissie Nijmegen 1986 - 1998


Hoofdcategorie 2 Politiek
Subcategorie 2.2 Belangenverenigingen
Hoofdcategorie 6 Ruimtelijke ontwikkeling
Subcategorie 6.3 Volkshuisvesting
Archiefvormer Vrouwen Advies Commissie Nijmegen (1986-2000)
Periode 1986 - 1998
Bereik en inhoud Het archief bevat onder andere series jaarverslagen en vergaderstukken van bestuurs- en ledenvergaderingen, stukken betreffende de oprichting, ontwikkeling, activiteiten en opheffing van de vereniging en stichting, financiële stukken, en documentatie.
Het archief is van belang voor de periode 1985-1990 op de volgende terreinen: vrouwenbeweging toegespitst op wonen, alternatieve beweging in Nijmegen, en inspraak in de volkshuisvesting.
Omvang 1,21875 m.
Medium Papier, foto’s en geluidsdragers
Openbaarheid Openbaar
Verantwoording Rob Wolf (2019)
Geschiedenis van het archief Het archief berustte van 1986 tot en met 1990 bij de secretaris thuis, van 1991 tot februari 1998 in het VAC Woonburo, Grotestraat 56 Nijmegen, en daarna tot 2000 bij voorzitter M. Dijkstra.
Verwerving Schenking 2018
Aanvullingen 2012
Selectie Een aantal stukken is vernietigd.
Ordening De inventaris bestaat uit de hoofdrubrieken 'Stukken van algemene aard' en 'Stukken betreffende afzonderlijke onderwerpen.' Laatstgenoemde hoofdrubriek onderverdeeld in de rubrieken Organisatie' en 'Taakuitoefening.' Binnen ‘Organisatie’ zijn rubrieken gemaakt voor de vereniging VAC en het VAC-Woonburo. Strikt genomen zijn dit afzonderlijke archiefvormers, maar omdat ze zeer nauw met elkaar zijn verweven, is besloten om de archieven in één inventaris te beschrijven.
Tenslotte is er nog een rubriek 'Documentatie.'
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 825 Vrouwen Advies Commissie Nijmegen 1986 - 1998, inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".