817 Collectie Kunstzijdespinnerij Nyma N.V. en opvolgers (1914) 1928 - 2007 (2013)


Hoofdcategorie 12 Economie en bedrijfsleven
Subcategorie 12.1 Ambacht, nijverheid en industrie
Archiefvormer Kunstzijdespinnerij Nyma N.V. (1928-2009)
Periode (1914) 1928 - 2007 (2013)
Bereik en inhoud De collectie bestaat onder meer uit vergaderstukken van aandeelhouders, ingekomen stukken en doorslagen van uitgaande stukken, folders en prospectussen, stukken betreffende de uitgifte, inname en registratie van aandelen, fabrieksreglementen en personeelsregisters, bouwtekeningen, foto's, artikelen over de ontwikkeling van het bedrijf en voorwerpen zoals een spindop en een klos rayongaren.
Omvang 4,875 m.
Medium Papier
Openbaarheid Deels openbaar
Verantwoording Andreas Caspers (2017)
Geschiedenis van het archief De collectie bevat stukken verzameld door verschillende personen/verenigingen. De belangrijkste stukken zijn afkomstig van J.A.M. Hartman, een oud-directeur van het bedrijf, en de NYMA Archief Beheers Commissie, een groep geïnteresseerden die zich over archiefstukken en voorwerpen afkomstig van het bedrijf hebben ontfermd.
Verwerving 2001, schenking door J.A.M. Hartman.
Aanvullingen 2015, bruikleengeving door NYMA Archief Beheers Commissie (NYMA ABC, 4 meter).
Selectie Een flesje vloeistof en een typelint zijn ter vernietiging of vervreemding voorgedragen (
Ordening De collectie is geordend volgens vier rubrieken: Ontwikkeling, Personeel, Huisvesting, Productie. Binnen deze rubrieken is de ordening chronologisch.
Taal en schrift Nederlands, Engels, Frans, Duits en Fins.
Verwante archieven Archief 1234: Familie Bury, 1895 - 1979, 2011, bevat ook stukken betreffende de Kunstzijdespinnerij Nyma N.V.
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 817 Collectie Kunstzijdespinnerij Nyma N.V. en opvolgers (1914) 1928 - 2007 (2013), inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".