356 Swift en Robinson schoenfabrieken 1929 - 1980


Hoofdcategorie 12 Economie en bedrijfsleven
Subcategorie 12.1 Ambacht, nijverheid en industrie
Archiefvormer Swift en Robinson Schoenfabrieken BV (1967-1981)
Periode 1929 - 1980
Bereik en inhoud Het archief bevat series vergaderstukken, correspondentie, stukken betreffende de bedrijfsvorm, de bedrijfsmiddelen (financiering, eigendommen, personeel, contact met belangenorganisaties en reclame), de bedrijfsfuncties (financiële administratie, inkoop, productie, transport, verkoop en reclame) en documentatie.
Omvang 10,125 m.
Medium Papier
Openbaarheid Openbaar
Verantwoording Christa van der Velden 1986; Andreas Caspers 2024
Geschiedenis van het archief Het archief van Swift en dat van Swift & Robinson werden oorspronkelijk gevormd en bewaard op het kantoor van de fabriek aan de Muntweg. Het archief van Robinson werd oorspronkelijk gevormd en bewaard op het kantoor van de fabriek aan de Groesbeekseweg, maar werd omstreeks 1967 na een grondige selectie overgebracht naar de fabriek aan de Muntweg. In 1981 besloegen de gecombineerde archieven zo’n 600 strekkende meter. Na een eerste selectie ter plaatse is 50 meter hiervan naar het Gemeentearchief Nijmegen overgebracht en globaal omschreven op een magazijnlijst. In 1986 is het archief geïnventariseerd door Christa van der Velden. Er is toen navraag gedaan bij de laatste directeur en bij de curator over het ontbreken van stukken betreffende de financiering en liquidatie van het bedrijf; echter zonder positief resultaat. In 2022-2023 is het archief opnieuw geïnventariseerd en omgepakt door Andreas Caspers.
Verwerving Schenking 1985
Selectie Bij de voorselectie in 1981 is 550 meter archief vernietigd, voornamelijk facturen en stukken betreffende productiegegevens, magazijn- en voorraadadministratie en klachten van klanten.
Bij de eerste inventarisatie van het archief in 1986 zijn een aantal stukken vernietigd, voornamelijk facturen, aanmaningen, stukken betreffende klachten van klanten en dubbelen.
Bij de tweede inventarisatie van het archief in 2023 is dubbel reclamemateriaal, clichés en spelden, stempels, een stempelkussen en een metalen klem vernietigd (omvang 25 cm).
Ordening De inventaris bestaat uit een aantal hoofdrubrieken en subrubrieken, waarbinnen de archiefbeschrijvingen grotendeels chronologisch zijn geordend.
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 356 Swift en Robinson schoenfabrieken 1929 - 1980, inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".