1114 Openbaar Lichaam Regio Nijmegen 1993 - 1998


Hoofdcategorie 1 Openbaar bestuur
Subcategorie 1.1 Bestuursinstellingen
Archiefvormer Openbaar Lichaam Regio Nijmegen (1992-1996)
Periode 1993 - 1998
Bereik en inhoud Het archief bevat naast de normale neerslag van het bestuurshandelen (vergaderstukken, serie correspondentie) vooral documenten betreffende de opvolging van het Openbaar Lichaam, de uitwerking van de Kaderwet bestuur in verandering, het Besluit Woninggebonden Subsidies (BWS) en overige gemeenschappelijke regelingen in het werkgebied.
Omvang 1 m.
Medium Papier
Aantekeningen Let op: bij het bewerken dossiers zijn vernietigd. Er zijn hiaten in de nummering.
Openbaarheid Openbaar
Verantwoording AoB / RAN (2017)
Geschiedenis van het archief Het archief werd gevormd en beheerd door het secretariaat van het Openbaar Lichaam. In 2017 is het overgeplaatst naar het Regionaal Archief Nijmegen.
Verwerving Overbrenging 2019
Ordening Oorspronkelijk was het archief geborgen in alfabetisch geordende onderwerpsmappen. Bij de bewerking in 2017, voorafgaand aan de overbrenging, zijn de onderwerpsmappen systematisch geordend, waarbij is uitgegaan van een algemeen ordeningsschema voor overheidsarchieven.
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 1114 Openbaar Lichaam Regio Nijmegen 1993 - 1998, inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".