1518 Parochie H.H. Ewalden te Druten (1794) 1795 - 1979


Hoofdcategorie 18 Religie en levensbeschouwing
Subcategorie 18.1 Katholicisme
Archiefvormer Parochie H.H. Ewalden te Druten (1795-2013)
Periode (1794) 1795 - 1979
Bereik en inhoud Het archief bevat stukken betreffende de oprichting en ontwikkeling, organisatie, functionarissen en organen (onder andere kerkbestuur, parochieraad, pastoors), eigendommen en rechten, benodigdheden en hulpmiddelen, financiën, fundaties en legaten en de taakuitvoering (liturgie, sacramenten, godsdienstige activiteiten, kloosters, bevolkingsregistratie, openbare vermakelijkheden, openbare gezondheid, maatschappelijke zorg, caritas, volksontwikkeling en opvoeding, en parochiële instellingen (onder andere het schoolbestuur, broederschappen, Sint Vincentiusvereniging).
De stukken uit 1794 betreffen extracten en een kopie van een doopboek en een testament van E. Mostert, begijn te Turnhout.
Een aantal stukken dat wordt genoemd in de inventaris uit 1979 is in 2016 niet aangetroffen bij de overdracht aan het Regionaal Archief Nijmegen.
Omvang 10,1875 m.
Medium Papier.
Openbaarheid Deels openbaar
Verantwoording M.J.J. Bergervoet (1979)
Geschiedenis van het archief Martin Bergevoet inventariseerde het archief in 1978-1979. Tot eind 20ste eeuw berustte het archief op de pastorie in Druten, daarna verhuisde het naar de pastorie in Puiflijk en van daaruit naar het Bisschoppelijk archief te Den Bosch. Later is het archief ter bewaring ondergebracht bij het Brabants Historisch Informatiecentrum (BHIC) te Den Bosch.
Verwerving In 2014 is het archief overgebracht naar het Regionaal Archief Nijmegen, waar het wordt beheerd namens de gemeente Druten waaraan het in 2016 door het Bisdom Den Bosch is geschonken.
Selectie Geen
Ordening De inventaris is onderverdeeld in de hoofdrubrieken ‘1. Parochie Druten’ en ‘2. Parochiële instellingen Druten’. De hoofdrubriek ‘1. Parochie Druten’ is onderverdeeld in de subrubrieken ‘1.1 Organisme’ en ‘1.2 Taken’ met onderliggende rubrieken. De hoofdrubriek ‘2. Parochiële instellingen Druten’ is onderverdeeld in de subrubrieken ‘2.1 Schoolbestuur’ en ‘2.2 Overige Parochiële instellingen’ met onderliggende rubrieken.
Voorwaarden voor raadpleging Deels raadpleegbaar.
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 1518 Parochie H.H. Ewalden te Druten (1794) 1795 - 1979, inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".