Ger Loeffen


ArchiefvormerGer Loeffen
Archief1559 Fotojournalist Ger Loeffen
Soort entiteitPersoon
Type instellingParticulier
Rechtsvormnatuurlijke persoon
PlaatsBeuningen
GeschiedenisGer Loeffen werkt sinds 1984 in de journalistieke en documentaire fotografie. Disciplines waarin ‘Het Menselijk Moment’ een belangrijke rol speelt. De foto’s van Ger Loeffen kenmerken zich doordat je ziet dat hij mensen begrijpt. De belangrijkste criteria binnen zijn fotografie-stijl zijn, empathie, creativiteit, geloofwaardigheid, het echte leven, emotie en vooral respect voor alles wat hij fotografeert.
Hij vult zijn eigen agenda met onderwerpen die hem aanspreken en commercieel aantrekkelijk kunnen zijn. Documentaire fotografie die vaak ook illustratief blijkt te zijn. Zijn opdrachtgevers zijn dagbladen, tijdschriften, instellingen, bedrijven en gemeenten. Ook maakt hij bedrijfsreportages, legt arbeidsprocessen vast en start fotoprojecten. In huwelijksreportages kan hij zijn grafische kwaliteiten helemaal botvieren door het maken van prachtige fotoboeken.
In 1995 was hij samensteller en uitgever het fotoboek ‘StraatBeeld’ dat in een oplage van 100 exemplaren werd gedrukt. In 2005 was hij initiator en mede-organisator van het Nijmeegs fotoproject ‘De Verwondering’. Met collega Hans den Hertog (oud docent fotografie) en Borax in Nijmegen organiseerde hij pinhole-workshops voor basisscholen in Nijmegen en Beuningen. Buitenlandse reportages: Armenië, Nagorno Karabach, Georgië, Zuid-Afrika (Johannesburg en Soweto).
Ger Loeffen woont en werkt in Beuningen.
Functies, beroepen of activiteitenfotojournalist