Fotocollectie Gradus Burgers

Beschrijving Bijschrift F. Burgers: "Gezin Willem Vrolijks - Marie Loermans." Volgens Wim Vrolijks (Afferden, Gld) en Gerrit Vrolijks (Koningstraat, Beuningen) is dit niet juist. Dit is het gezin van hun grootouders.
Foto is genomen in de Hoenderik (gebied bij de kolk aan de Waal). Het huis werd gehuurd door grootvader Willem Vrolijks en was eigendom van de familie Burgers uit
Beuningen. Deze familie was ook eigenaar van de iets verderop gelegen Steenfabriek Staartjeswaard.
Staand v.l.n.r.: Bart (woonde in het witte hoge huis aan de Hogewaldstraat 8, t.o. Rolland, tot in de 70'er jaren van de familie Geurts.), Toon (*1929 Beuningen, overleden in 1993 te Nijmegen), Miena (later getrouwd met Johannes Wiltink aan de Dam te Ewijk), Marie (later getrouwd met Jan Loermans), Alexia (naar Zusters van Liefde), Jan (werkte op de scheepswerf te Deest), Wim (*15-01-1915, overleden 22-08-1966 te Deest, gehuwd met Anna Hol.), Giel, Has, Grad (was de vader van Wim, Gerrit Toos, etc., woonde Hogewaldstraat 8, later Herman Hermsen dakdekkersbedrijf, nu fam. Peters-Hermsen).
Zittend v.l.n.r.: vader Willem (bediende de stoommachines op Staartjeswaard), Piet (slager te Brakkestein, Nijmegen), moeder (Johanna Weijers?).
Datering 1920-1940
Vervaardiger Burgers, Gradus M.
Locaties Beuningen Dijk 18
Trefwoorden Personen
Onderwerp Families en personen
Documenttype Glasnegatief
Documentnummer GN45736
Collectie Fotocollectie Gradus Burgers
Auteursrecht Auteursrechtelijk beschermd
Auteursrechthouder Gemeente Beuningen

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Uw naam
Uw e-mailadres
Reactie
Het bestelformulier wordt geladen…