Dagblad De Gelderlander Nijmegen

Beschrijving Interieur van bioscoop Carolus de dato 22 november 1991, de huidige bioscoop Vue Nijmegen Plein. Bedrijfsleider Gerard Vunderink zit in één van de nieuwe Quinette stoelen. 22 november 1991 was de verbouwing van 1 miljoen gulden, die meer comfort moest brengen, al twee maanden aan de gang. Ze zou uiteindelijk vier maanden in beslag nemen. De bioscoop onderging een grootse verandering waarbij veel van de oorspronkelijke elementen verdwenen. Zij moesten plaats maken voor een modern, strak interieur in witte, grijze en rode tinten. In de aanwezige twee zalen werden Quinette-stoelen geplaatst, stoelen in Franse stijl. Ook werden er Dolby-Surround geluidssystemen geïnstalleerd,
Aan de buitenkant werd de middelste van de drie toegangsdeuren verwijderd en vervangen door een venster. Voor de oorspronkelijke luifel kwam er een nieuwe in de plaats; eentje met rode neon-lichtreclame. Ook op de dakrand werd neon-lichtreclame geplaatst.
Bioscoop Vue Nijmegen Plein is in 1955 gebouwd naar een ontwerp van Henri van Vreeswijk en een markant voorbeeld van de wederopbouwarchitectuur. Voor de bouw werd gebruik gemaakt van toen nog moderne materialen als beton, staal en glas. Inmiddels is het de oudste nog opererende bioscoop van Nijmegen.
Datering 22/11/1991-27/11/1991
Vervaardiger Zwam, Theo van (externe informatie)
Locatie Nijmegen Plein 1944 (externe informatie) - Stadscentrum (externe informatie)
Trefwoorden Amusement / Bioscoop / Renovatie
Onderwerp Bouwkunst en monumenten / Kunst en cultuur
Documenttype foto
Documentnummer F90014
Collectie Dagblad De Gelderlander Nijmegen
Auteursrecht Auteursrechtelijk beschermd
Auteursrechthouder Theo van Zwam