1664 Collectie affiches Dinnissen Overasselt 1942 - 1948


Hoofdcategorie 5 Defensie en oorlog
Subcategorie 5.5 Tweede Wereldoorlog
Hoofdcategorie 19 Vrijetijdsbesteding en verenigingsleven
Subcategorie 19.3 Evenementen en feestelijkheden
Archiefvormer T.W.H. Dinnissen
Periode 1942 - 1948
Bereik en inhoud De affiches geven een fraai overzicht van wat er zich op cultureel gebied in Overasselt afspeelde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook zijn er enkele Duitse propaganda-affiches en een aantal na-oorlogse op het gebied van inzameling van geld voor ‘onze jongens in Indië’ en voorstellingen in Overasselt en omgeving
Omvang 1 m.
Medium 140 affiches
Aantekeningen In bewerking. Informeer bij de studiezaalmedewerker naar de raadpleegbaarheid
Openbaarheid Openbaar
Verantwoording Henk Trapman, Jacqueline van Diejen (2018)
Geschiedenis van het archief De eigenaar van Café Zaal van Lin in Overasselt, Jacobus van Lin (1887-1961) heeft alle affiches voor de ramen van zijn café opgehangen en vervolgens op zolder opgeborgen. De oorlogsaffiches hebben nog geruime tijd na de oorlog in het café gehangen, totdat in 1974 een Duitse gast daar bezwaar tegen maakte. Toen kwamen ze bij de overige affiches op zolder terecht. In hetzelfde jaar werd de zolder leeggeruimd en kwamen alle affiches terecht bij de toenmalige cafébaas Theo Dinnissen.
Verwerving In 2016 heeft Theo Dinnissen een deel van de affichecollectie geschonken aan het RAN.
Ordening Geborgen op nummer
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 1664 Collectie affiches Dinnissen Overasselt 1942 - 1948, inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".