1667 Familie Abeleven 1802 - 1899


Hoofdcategorie 11 Families en personen
Archiefvormer Familie Abeleven
Periode 1802 - 1899
Bereik en inhoud Het archief bevat vooral notariële akten en andere stukken betreffende nalatenschappen en bezittingen.
Omvang 0,125 m.
Openbaarheid Openbaar
Verantwoording Renier van de Giessen (2018)
Geschiedenis van het archief Het archief was onderdeel van een grotere particuliere verzameling die in het bezit was van dhr. W.G. Molengraaff. Het archief was onderdeel van de nalatenschap van zijn grootvader prof. Willem Leonard Pieter Arnold Molengraaff. W.L.P.A. Molengraaff was getrouwd met Heiltje Johanna Henrietta Abeleven, dochter van Theodorus Hendrik Arnoldus Jacobus Abeleven; zijn moeder was Willemina Jacoba Theodora Abeleven, dochter van Arnoldus Sander Jacobus Abeleven, zoon van Nicolaas Abeleven.

Het grootste deel van de genoemde particuliere verzameling, dat de van oorsprong Brabantse takken Molengraaff en Losecaat betreft, is ondergebracht bij het BHIC te 's-Hertogenbosch. Het deel over de familie Abeleven is aangeboden aan het Regionaal Archief Nijmegen.
Verwerving Schenkingen 2017 en 2018
Selectie Er is niets vernietigd.
Ordening De beschrijvingen zijn chronologisch geordend in een plaatsingslijst.
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 1667 Familie Abeleven 1802 - 1899, inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".