1684 Bewoners Organisatie Bottendaal en voorgangers 1969 - 2006


Hoofdcategorie 14 Welzijn en maatschappelijke zorg
Subcategorie 14.4 Buurt- en wijkzorg
Archiefvormer Bewoners Organisatie Bottendaal en voorgangers (1969)
Periode 1969 - 2006
Bereik en inhoud Het archief bevat onder andere vergaderstukken van wijkraadvergaderingen, bewoners-, werkgroepen en wijkoverleg, ingekomen en kopieën van uitgaande stukken, stukken betreffende straat- en werkgroepen, het Buurthuis / Wijkcentrum Bottendaal en het buurtwerk, de bemoeienis met bedrijven in de wijk, het Bestemmingsplan Bottendaal en de stadsvernieuwing in de wijk.
Omvang 1,875 m.
Medium Papier en foto's
Openbaarheid Openbaar
Verantwoording Robert Spanings (2019)
Geschiedenis van het archief Het archief berustte tot april 2018 in het Wijkcentrum De Burghardt aan de Burghardt van den Berghstraat 112-114 te Nijmegen en is die maand overgedragen aan het Regionaal Archief Nijmegen nadat een viertal vrijwilligers van de bewonersorganisatie het archief had voorbewerkt.
Verwerving Schenking 2018
Selectie Een aantal dubbele stukken is vernietigd.
Ordening De door een viertal vrijwilligers van de bewonersorganisatie samengestelde plaatsingslijst van het archief is omgezet in een inventaris. Vanwege de onderlinge relaties tussen de diverse archiefvormers en het kleine aantal archiefbeschrijvingen is besloten om één inventaris van het archief te maken, waarbij door middel van rubrieken onderscheid is gemaakt tussen de diverse archiefvormers. Binnen de rubrieken zijn de archiefbeschrijvingen chronologisch geordend.
Verwante archieven Afleveringen van 'De Zeeheld: Wijkblad voor Bottendaal' vanaf 1996 bevinden zich in de bibliotheek van het Regionaal Archief Nijmegen.
In de archieven van de Stichting Wijkcentra Nijmegen, 1964-1982 en de Bestuurscommissie Wijkcentra, 1982-1998 bevinden zich ook stukken betreffende het buurthuis / wijkcentrum.
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 1684 Bewoners Organisatie Bottendaal en voorgangers 1969 - 2006, inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".