Stip Oost


ArchiefvormerStip Oost
Andere namenStedelijk Informatie Punt Oost
Soort entiteitOrganisatie
Type instellingParticulier
Rechtsvormstichting
Datering2015
PlaatsNijmegen, Elzenstraat 4 (2015)
Voorganger(s)Wijkwinkel Nijmegen-Oost en voorgangers
Algemene contextVerspreid over de stad zijn er op negen locaties Stedelijk Informatie Punten (Stips) te vinden voor bewoners in de buurt.
GeschiedenisOp 1 oktober 2015 nam Stip Oost (Stedelijk Informatie Punt) de activiteiten van de Stichting Wijkwinkel Oost over, waaronder de rechtswinkel. Het Stip is gevestigd in de voormalige bibliotheek aan de Elzenstraat 4. Het archief van het Stip berust in het pand aan de Elzenstraat.
Functies, beroepen of activiteitenInformatiepunt voor allerlei vragen over bijvoorbeeld wonen, inkomen, zorg en opvoeding. Bij Stip Oost wordt niet alleen informatie gegeven over activiteiten, initiatieven en cursussen in de wijk; het is ook een plek voor ontmoeting en verbinding. Het werkterrein van Stip Oost omvat de wijken Altrade, Bottendaal, Galgenveld, Groenewoud, Hengstdal, Hunnerberg, Kwakkenberg en Ooyse Schependom.
Structuur of genealogieIn Stip Oost werken beroepskrachten van zorg- en welzijnsorganisaties, gemeente en bewoners samen. Stip Oost heeft een coördinator, die verantwoordelijk is voor de activiteiten van het Stip en samenwerking in de wijk. Beroepskrachten begeleiden en trainen vrijwilligers bij hun werkzaamheden.