Sint-Nicolaas Gasthuis, 1330-1589

Datum document 30/10/1398
Uitgebreide beschrijving (regest) Voor Nycolaus de Herwen en Sanderus Goeswini de Redinchaven, schepenen van Nijmegen, verklaart Johannes Odolf te hebben verkocht aan Theodoricus de Machgeren, als provisor van het Armen Gasthuis te Nijmegen, een erfcijns van 8 pond kleine penningen, die hij jaarlijks verdeeld heeft op Paasavond en op sint Victorisdag uit het huis van Gerardus de Lochgem in de Houtstraat, belendend Florencius de Eymeren en Gerardus de Aerde aan de ene en Gijsbertus Bruysten aan de andere zijde, en Fredericus Joesten achter, en Rutgerus de Gruesbeke geeft als cijnsmeester toestemming. 1398, feria quarta post diem beatorum Symonis et Jude apostolorum.
Dorsale aantekening [links boven]: ‘541’ / [midden boven, hand 1]: ‘Gherit van Lochom’ / [rechts dwars, hand 2]: ‘Dirck Vyervant viij lb. / in die Holtstraet / [hand 3]: ‘nu Peter Bruyn’
Zegel Bezegeld door de schepenen Nycolaus de Herwen en Sanderus Goeswini de Redinchaven [een zegel ontbreekt, van het andere resteren losse fragmenten en een losse staart].
Archiefnummer 1399
Archiefnaam Sint-Nicolaas Gasthuis
Inventarisnummer 12

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Uw naam
Uw e-mailadres
Reactie