Gemeentepolitie Nijmegen - Compilatie van vijf reportages uit de jaren vijftig en zestig Gemeentepolitie Nijmegen (blikno. 4, 3, 50?, 35)

Titel Gemeentepolitie Nijmegen - Compilatie van vijf reportages uit de jaren vijftig en zestig / Gemeentepolitie Nijmegen (blikno. 4, 3, 50?, 35)
Beschrijving Compilatie van vijf reportages. 1. Herdenking (gevallenen) in het politiebureau Molenstraat. Plechtigheid met zangkoor en kranslegging. 2. De politieharmonie begeleidt gehandicapte kinderen van de Sint Maartenskliniek naar de kermis op Kelfkensbosch. 3. Behendigheidswedstrijd met politievoertuigen. (vermoedelijk de B.M.W.-dag.) 4. Aanbieding Galauniformen Nijmeegse politieharmonie 2 juni 1962. Burgemeester Hustinx, hoofdcommissaris Prick en prins Carnaval zijn bij het evenement op Plein 1944 aanwezig. Een receptie volgt. 5. Oversteekplaatsen (knipperbollen) op de Burchtstraat en Grote Markt. Tussen het Stadhuis en de winkelpanden van Gerzon en Peek en Cloppenburg (met oude front) én tussen Vroom en Dreesman en Grote Markt lagen in 1959 zebra's met knipperbollen. De politie heeft de verkeersituaties op straat en van bovenaf uitgebreid gefilmd. Ook is vanuit de auto een ritje over Traianusplein, Burchtstraat, Grote markt en Molenstraat opgenomen.
Vervaardiger(s) Foto- en filmdienst Gemeentepolitie Nijmegen
Locaties Nijmegen
Datering 1950
Documenttype 16 mm film
Documentnummer 01-0462
Auteursrecht Auteursrechtelijk beschermd
Auteursrechthouder Politie Gelderland - Zuid
Trefwoorden gehandicapten / Herdenkingen / jeugd / kinderen / Openbaar vervoer / Politie / Straten / Voertuigen / Ziekenhuizen
Herkomst Film- en videocollectie Stichting Nijmegen Blijft in Beeld
Soort film reportage