Vlaamse Gas in Nijmegen Van gewest tot gewest

I.v.m. auteursrechtelijke bescherming/privacy kan op internet de afbeelding niet getoond worden/het bestand niet worden afgespeeld.

Titel Van gewest tot gewest / Vlaamse Gas in Nijmegen
Beschrijving Reportage over het Nijmeegse uitgaanscentrum in de Vlaamse Gas, waarin met name café-exploitant Van Maerland wordt geïnterviewd. Interviewlocatie is diens buitenwoning. Hij vertelt over zijn eerste kelderkroeg (geopend op 20 februari 1968), het gewenste gedrag van de uitgaande jeugd en (mogelijke) overlast. Locatieopnamen in De Vlaamse Gas van onder meer een disc-jockey, dansende jeugd en neonborden van Bar De Stal, Melody Bar, 't Kiepe Hok, Bahama-Bar, Jo's Mekka, Nightclub Corona, El Sombrero, Café De Smidse, Jo's Pub. Politie-inspecteur Stroper, een oudere bewoonster en jongelui beantwoorden vragen over burengerucht. Van Maerland zegt een ideaal te hebben, namelijk de introductie van een gaarkeuken in De Vlaamse Gas, naar voorbeeld van het Amsterdamse Kattegat aan het Spui. Interviewer: G.W. Oskamp. Uitzenddatum van dit tevisieprogramma: 27-08-1970.
Vervaardiger(s) Nederlandse Omroep Stichting (NOS)
Van Gewest tot Gewest
Locaties Nijmegen
Datering 1970
Documenttype 16 mm film
Documentnummer 01-0406
Auteursrecht Alleen in het archief te raadplegen
Auteursrechthouder NTR
Trefwoorden bedrijfsleven / binnenstad / Café's / Horeca / jeugd / Politie / uitgaansleven / vermaak
Herkomst Film- en videocollectie Stichting Nijmegen Blijft in Beeld
Soort film reportage

Reacties

gezien (HT)

Fam van Maerland nog directe familie van mijn vrouw, nichtje, Sybilla, roepnaam Mientje, speelde piano opleidng conservatorium. Jo was een rasechte Amsterdammer, zijn meerdere malen op bezoek geweest in zijn woonboerderij in Bemmel. Aangename mensen.
Door joskaspers op 02 aug 2018 om 10:08:50

Plaats een reactie

Uw naam
Uw e-mailadres
Reactie