Stadsbeelden uit 1954

Titel Stadsbeelden uit 1954
Beschrijving De Waalkade met Lent aan de overkant. De spoorbrug en de Elektriciteits Centrale naast de Honig. De Grote Markt met de St. Stevenstoren nog in de steigers. Kinderen staan aan de trappen van het Waaggebouw. Een stoomlocomotief met rijtuigen rijdt over de spoorbrug. Flinke witte rookpluimen komen uit de schoorsteen. Zicht op de Elektriciteits Centrale. Een stoomboot komt vanonder de spoorbrug aangevaren met zwarte rookpluimen. Belvedere vanaf het Trajanusplein gezien en een blik op de Waalbrug. Een open vlakte bij de Batavierenweg. Mensen op straat. Het Kronenburgerpark. Ook de hond moet op de film. Valkhofpark met Barbarossakapel en de Karolingische kapel. Het pad langs de Voerweg, onderaan de Waalbrug. De Voerweg met het bruggetje. Wandelende dames bekijken de etalages. De vijver in het Kronenburgerpark met de Kruittoren. Overzicht van het Kronenburgerpark. Bloesem in de fruitbomen. De familie is met de auto op pad. Familieopnames in een tuin bij een vijver. Een verjaardagsfeestje.
Vierdaagse-opnames van langslopende padvinders, muziekkorpsen, Engelse militairen Bobby's, de Blauwvosjes, Leidse Studentenvereniging. Waarschijnlijk allemaal gefilmd aan de Groesbeekseweg.
IJs op de rivier de Waal. gezien vanonder de spoorbrug kijkend naar de Waalbrug. Mensen lopen op het ijs onder de Waalbrug.
Datering 1954
Documenttype dubbel 8 film
Documentnummer 02-1071
Auteursrecht Auteursrechtelijk beschermd
Auteursrechthouder Stichting Nijmegen Blijft in Beeld
Trefwoorden IJsgang / Park / Stoomboot / Waalbrug
Herkomst Film- en videocollectie Stichting Nijmegen Blijft in Beeld
Soort film reportage

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Uw naam
Uw e-mailadres
Reactie