Beelden van Nijmegen rond 1956

Titel Beelden van Nijmegen rond 1956
Beschrijving Intocht van de Vierdaagse aan de St. Annastraat ter hoogte van de Vereeniging. Het kasteel van Wijchen gezien vanuit het kasteel over de brug naar de poort. De binnenplaats van het kasteel, het koetshuis en het kasteel zelf. Omgeving Groesbeek. Vierdaagselopers komen op de eerste dag weer Nijmegen binnen op het Koning Lodewijkplein. De intocht op de St. Annastraat.
Flamingo's in het Kronenburgerpark. De grote vijver in het Kronenburgerpark. De Hezelstraat met Stevenstoren gezien vanaf de Parkweg. De Waal met zeilboten, de spoorbrug, Lent, de Waalbrug en de Waalkade. De Grote Markt. Vanonder de Lakenhal gefilmd richting de Burchtstraat waar de Broerstraat nog goed te zien is. Vanaf de Stevensplaats kijken we op de Stikke Hezelstraat en Houtstraat. Ook hier zijn nog kale vlakten die nog niet zijn herbouwd na de Tweede Wereldoorlog.
Het Valkhofpark, Het wapen van Nijmegen in bloemen onderaan de Voerweg, gezien vanaf het Valkhof. Een pauw en het getal 75 in bloemen aan de Voerweg, dit ter ere van het 75-jarig bestaan van de Vereniging tot verfraaiing van Nijmegen. De kinderboerderij op de Goffert. Kinderen en volwassenen lopen tussen de lama's ezels, geiten en varkens. De feestverlichting in de stad: de Schaeck Mathonsingel met de fontein, de Van Weldrenstraat bij opticien Kooy en fotopost.
Vervaardiger(s) Kooij, P.J.
Datering 1956
Documenttype dubbel 8 film
Documentnummer 02-1074
Auteursrecht Auteursrechtelijk beschermd
Auteursrechthouder Stichting Nijmegen Blijft in Beeld
Trefwoorden Park / Stadsbeelden
Herkomst Film- en videocollectie Stichting Nijmegen Blijft in Beeld
Soort film reportage

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Uw naam
Uw e-mailadres
Reactie