Bouw van de kerk in Hatert en grondwerk Hatertse brug

Titel Bouw van de kerk in Hatert en grondwerk Hatertse brug
Beschrijving Mensen stappen uit een touringcar en gaan de trap op van een vliegtuig. Opnames vanuit het vliegtuig en rondom Schiphol.
Bouwopnames van de kerk aan de van Hogendorpstraat te Hatert. Meneer pastoor komt een kijkje nemen. Bouwvakkers lopen boven op een steiger met kruiwagens. De vlaggen hangen uit, het altaar staat en is versiert met bloemen. Een muziekkorps loopt al spelend tussen het bouwwerk, bruidjes lopen er achter aan, gevolgd door misdienaars en priesters. De kerk wordt gewijd tijdens een openlucht mis. Een koor zingt. Een oorkonde wordt voorgelezen door de priester en ondertekend, in een koker gestopt die wordt dichtgesoldeerd.
Metalen constructie van het dak wordt bevestigd. Aannemer Berntsen Braam bouwt de kerk. Overzicht van de kerk met de klokkentoren nog in de steigers. De vlag hangt uit de klokkentoren. Mensen komen samen bij de kerk die nu af is. Een muziekkorps loopt voor een rijtuig uit met daarin Bisschop Bekkers.
Sneeuwopnames. Grondwerk nieuwe brug aan de Hatertseweg over het Maaswaalkanaal. Bomen worden gekapt. Bouwtekeningen worden bekeken. De grond wordt afgegraven en beton gestort. Het werk wordt gemaakt door Berntsen Braam. De bouwvakkers in beeld. De vlag gaat in top, Berntsen en Braam bestaat 70 jaar in 1968.
Datering 1968
Documenttype dubbel 8 film
Documentnummer 02-1068
Auteursrecht Auteursrechtelijk beschermd
Auteursrechthouder Stichting Nijmegen Blijft in Beeld
Trefwoorden Bouw / Hatert / Katholieke inzegening
Herkomst Film- en videocollectie Stichting Nijmegen Blijft in Beeld
Soort film reportage

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Uw naam
Uw e-mailadres
Reactie