145 Historicus J.M.G.M. Brinkhoff over de geschiedenis van Nijmegen en over historische vereniging Numaga 1920 - 1986


Rubriek: 5 Diversen
Serie: 364-370 Dia's, deels genummerd en nader toegankelijk gemaakt, 1450 - 1974, 7 doos
VerwervingHet Gemeentearchief Nijmegen kreeg in 1986 de persoonlijke papieren, boeken en foto’s uit de nalatenschap van Dr. J.M.G.M. Brinkhoff.
SelectieBij het maken van deze plaatsingslijst zijn er stukken afgesplitst die thuis hoorden bij de collecties Daniels (nrs. 129 - 148) en Ivens (nr. 62) en bij de St. Vincentiusvereniging (nrs. 1- 59). Ook zijn er stukken overgedragen aan het archief van de Hoofdraad van de St. Vincentiusvereniging te 's-Gravenhage welke voornamelijk de correspondentie betrof tussen de Nijmeegse afdelingen en het hoofdbestuur in Den Haag. Zij is als microfiche op het Gemeentearchief Nijmegen te raadplegen. Vernietigd zijn stukken betreffende bestuursfuncties van verenigingen, die al in andere collecties of archieven aanwezig waren.
OrdeningDe foto's zijn, behoudens een enkel album dat in deze lijst is opgenomen, ondergebracht in de fotocollectie van het gemeentearchief. Van de boeken zijn alleen die publicaties van Brinkhoff opgenomen, waarin hij zelf aantekeningen heeft gemaakt. Daarnaast zijn er boeken en brochures opgenomen van een algemeen cultureel of een Nijmeegs-historisch belang.