1274 Stichting Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen te Nijmegen 2003 - 2011


Hoofdcategorie 19 Vrijetijdsbesteding en verenigingsleven
Subcategorie 19.1 Sport en spel
Subcategorie 19.3 Evenementen en feestelijkheden
Archiefvormer Stichting Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen (2002)
Periode 2003 - 2011
Bereik en inhoud Stukken betreffende de organisatie van de Vierdaagse; ingekomen stukken van deelnemers en mensen die van deelname waren uitgeloot ; reacties van deelnemers en andere burgers op de gang van zaken rondom de Vierdaagse.
Omvang 3,5 m.
Medium 3,25 meter; papier
Openbaarheid Deels openbaar
Verantwoording Rob Wolf (2012)
Geschiedenis van het archief Het archief berustte van 2003 tot 2011 in het kantoor van KNBLO-NL, Groesbeekseweg 43, waar de Stichting Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen te Nijmegen onderdak genoot.
Verwerving In het kader van de overdracht van het archief van de KNBLO en de daaraan gelieerde archieven is het archief van de Stichting Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen in 2011 overgedragen aan het RAN. Alleen de bestanden die in de archiefruimten van Groesbeekseweg 43 waren opgeslagen, zijn overgedragen. Het archief is niet compleet. Zo ontbreken vergaderstukken, uitgaande stukken en stukken betreffende het organisme .
Selectie Er is niet vernietigd.
Ordening De hoofdindeling is tussen ‘stukken van algemene aard’ en ‘stukken betreffende afzonderlijke onderwerpen’. De laatste categorie is nader verdeeld in een aantal thematische rubrieken, die gebaseerd zijn op de indeling die in het archief van de KNBLO onder 2.3.1. Vierdaagse is gehanteerd.**
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 1274 Stichting Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen te Nijmegen 2003 - 2011, inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".