1071 Zetmeelfabriek Latenstein 1926 - 2007


Hoofdcategorie 12 Economie en bedrijfsleven
Subcategorie 12.1 Ambacht, nijverheid en industrie
Archiefvormer Zetmeelfabriek Latenstein (1926-2007)
Periode 1926 - 2007
Bereik en inhoud Het archief bevat vooral stukken betreffende de geschiedenis van het bedrijf, de huisvesting, productie en onderzoek, en (commerciële) contacten met andere ondernemingen. Series jaarverslagen en vergaderstukken van de directie ontbreken.
Omvang 4,125 m.
Medium 4 meter; papier.
Openbaarheid Openbaar
Verantwoording Renier van de Giessen, Robert Spanings (2014)
Geschiedenis van het archief Het archief berustte lange tijd in de Krayenhoffloods van het bedrijf en was deels toegankelijk gemaakt door middel van een magazijnlijst inv. nr. 83. W.H.J. Wasscher, oud-medewerker van het bedrijf behoedde in 2007 een deel van het archief voor vernietiging.
Verwerving AVEBE, 2014
Selectie Uit het archief zijn vooral dubbele stukken en minder relevant fotomateriaal vernietigd (omvang 75 cm.).
Ordening Gezien het grote aantal archiefbeschrijvingen is de oorspronkelijke magazijnlijst uitgebreid tot een inventaris. De inventaris is primair onderverdeeld in de hoofdrubrieken ‘Archief’ en ‘Documentatie.’ De hoofdrubriek ‘archief’ kent een onderverdeling in de subrubrieken ‘Stukken van algemene aard’ en ‘Stukken betreffende afzonderlijke onderwerpen.’ Laatstgenoemde subrubriek is verder onderverdeeld.
Publicaties M. Prudon en P.B.J. Ferf, Avebe Latenstein, 75 Jaar Nijmegen: 1926-2001, Nijmegen 2001.
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 1071 Zetmeelfabriek Latenstein 1926 - 2007, inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".