1345 Woningbedrijf Ubbergen 1947 - 1972


Hoofdcategorie 6 Ruimtelijke ontwikkeling
Subcategorie 6.3 Volkshuisvesting
Archiefvormer Woningbedrijf Ubbergen (1947-1969)
Periode 1947 - 1972
Bereik en inhoud Het archief van het woningbedrijf zelf bestaat voornamelijk uit de financiële administratie. Er zijn geen stukken aangetroffen betreffende de bouw en exploitatie van woningen. Deze zijn vermoedelijk mee overgedragen aan Woningbouwvereniging De Goede Woning. Alleen uit 1968-1969 zijn twee huurregisters achtergebleven in het archief.
Omvang 0,625 m.
Medium Papier 2,6250 meter
Openbaarheid Openbaar
Verantwoording AoB, in opdracht van gemeente Ubbergen (2012) te Ubbergen
Geschiedenis van het archief Het in deze inventaris beschreven archief bevond zich tot 2012 in het gemeentehuis van Ubbergen. Het had een omvang van 2,63 m1. Het archief was redelijk geordend in series.
Verwerving Het archief is in 2012 formeel overgebracht naar de gemeentelijke archiefbewaarplaats in Nijmegen.
Aanvullingen Geen
Selectie Uit het archief zijn de bijlagen van de jaarrekeningen en de wekelijkse huurstaten vernietigd. De omvang van de vernietigde stukken bedroeg 2m1.
Ordening De bewerking van dit archief bestond uit de selectie ter vernietiging, ordening en beschrijving. De twee huurregisters zijn bewaard en opgenomen in de rubriek ‘beheer van de bezittingen’.
Hoewel in het archief van het gemeentebestuur Ubbergen ook de begrotingen van het Woningbedrijf uit de periode 1956-1965 te vinden zijn, zijn ze hier bewaard.
De overgebleven archiefstukken zijn in 56 nummers beschreven en systematisch geordend in de inventaris. De jaarverslagen zijn steeds opgenomen in de jaarrekeningen. Door middel van ‘blanco’- nummers wordt naar de juiste inventarisnummers verwezen.
De te bewaren archiefstukken zijn ontdaan van metaal en plastic, waarna ze in zuurvrije omslagen en dozen zijn opgeborgen op de volgorde waarin ze zijn beschreven in de inventaris.
Voorwaarden voor raadpleging Openbaar
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 1345 Woningbedrijf Ubbergen 1947 - 1972, inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".