Theo Wiellersen


ArchiefvormerTheo Wiellersen
Archief896 Theo Wiellersen
Soort entiteitPersoon
Type instellingParticulier
RechtsvormNatuurlijke persoon
Datering9/11/1927-20/5/2013
PlaatsUbbergen
GeschiedenisTheo Wiellersen had tijdens zijn leven veel bijnamen. Thé d'n Eerste heette hij in de jaren '70 als prins carnaval, als Kranten Thé trad hij in zalen als buutreedner op. Hij was meer dan een kwart eeuw hulpsinterklaas, o.a. voor de kinderen in de Maartenskliniek in Nijmegen, waar hij in 1951 was komen werken. Daar kreeg Theo zijn belangrijkste bijnaam: De Meester, omdat hij de eerste gipsverbandmeester van Nederland was. Zonder artsendiploma wist hij zich zodanig in dit werk te specialiseren dat hij landelijk een van de grote namen in dit vakgebied werd. In de Maartenskliniek was hij van 1956-1980 hoofd van de Gipskamer. Hij ontving regelmatig een gemeentelijk, koninklijk of kerkelijk eerbetoon. Ook had hij tientallen Vierdaagsekruisjes.
Zijn halve leven keek Theo uit op de Bartholomeuskerk, waar hij koster was.
Na zijn pensionering maakte Theo voor de Lokale Omroep Stichting Milbergen (WFM 107.1) honderden interviewprogramma's onder de naam 'Met Thé op pad', waarin hij het verenigingsleven in de regio portretteerde.
Theo Wiellersen was ereburger van Ubbergen en Millingen aan de Rijn. Hij overleed in zorgcentrum De Vijverhof in Berg en Dal.