187 Familie Smetius 1617 - 1708


Hoofdcategorie 11 Families en personen
Archiefvormer Familie Smetius (1590-1704)
Periode 1617 - 1708
Bereik en inhoud Betreft collectie Romeinse oudheden vader (pater) en zoon (filius) Smetius
Omvang 0,375 m.
Aantekeningen De nummers 40, 41 en 42 zijn destijds ten onrechte toegekend, aangezien hier slechts sprake is van verwijzing naar andere collecties.. Zij ontbreken daarom op deze nieuw getypte lijst, waar zij vervangen zijn door ---

---
Twee portretten (litho's) - een van Johannes Smetius, (Pater) - een van Johannes Smetius (Filius).
19e eeuw, NB. Zie nr. 1 Smetius Pater

---
"Annales Aquisgrani", Onuitgegeven handschrift van Johannes Smetius, de vader; waarachter twee andere handschriften van ene andere hand mede op de lotgevallen der stad Aken betrekking hebbende; alsmede twee lijsten van nederlandse historiepenningen, de ene van de hand van Johannes Smetius, den vader, de andere van die van Johannes Smetius, den zoon.
(17e eeuw)
NB. nr. 38 Collectie Codices.

---
P.C.G. Guyot. Aantekeningen bij een inliggende index op het "legerboek"van de stad Nijmegen van de hand van Johannes Smetius, Filius.
(19e en 17e eeuw)
NB. Opgeborgen onder nr. 14 in de Collectie Guyot.
Openbaarheid Openbaar
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 187 Familie Smetius 1617 - 1708, inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".