1622 Parochie St. Remigius Leuth 1714 - 1982


Hoofdcategorie 18 Religie en levensbeschouwing
Subcategorie 18.1 Katholicisme
Archiefvormer Parochie St. Remigius Leuth (1500-2013)
Periode 1714 - 1982
Bereik en inhoud Het archief bestaat onder meer uit doop-, trouw- en begraafboeken.
Omvang 0,1875 m.
Medium Papier
Aantekeningen In bewerking, informeer bij de studiezaalmedewerker naar de raadpleegbaarheid.
Openbaarheid Deels openbaar
Verantwoording Andreas Caspers (2020)
Geschiedenis van het archief Het archief, dat oorspronkelijk werd beheerd door de zielzorgers van de statie/parochie, is in de eerste helft van de twintigste eeuw beland bij het archief van het Bisdom ’s Hertogenbosch. Later is het ter bewaring ondergebracht bij het Brabants Historisch Informatiecentrum (BHIC).
Verwerving In 2014 is het archief overgebracht naar het Regionaal Archief Nijmegen, waar het wordt beheerd namens de gemeente Berg en Dal waaraan het in 2015 door het bisdom in bruikleen is afgestaan.
Selectie Geen
Ordening Plaatsingslijst
Voorwaarden voor raadpleging Het archief is deels niet raadpleegbaar vanwege de slechte materiële toestand van een aantal archiefstukken.
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 1622 Parochie St. Remigius Leuth 1714 - 1982, inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".