Voetbalvereniging Union


ArchiefvormerVoetbalvereniging Union
Archief1656 Voetbalvereniging Union
Soort entiteitOrganisatie
Type instellingParticulier
RechtsvormVereniging
Datering1967
PlaatsMalden, Kluissestraat 2 (1967 - heden)
Voorganger(s)R.K. Sportvereniging Union
GeschiedenisOp 10 maart 1967 besloot de ledenvergadering van de R.K. Sportvereniging Union te Nijmegen om de vijf afdelingen (atletiek, tennis, tafeltennis, voetbal en volleybal) zelfstandigheid te verlenen door deze om te zetten in vijf afzonderlijke verenigingen. In de voorafgaande jaren waren de afdelingen steeds meer een eigen koers gaan volgen. De afdeling voetbal ging verder als Voetbalvereniging Union. In 1972 werd een nieuw clubhuis op Sportpark De Kluis te Malden geopend. Tien jaar later kreeg de vereniging een eigen zaalvoetbalafdeling.
Functies, beroepen of activiteitenBeoefening van voetbal
Structuur of genealogieBinnen de vereniging is de algemene ledenvergadering het hoogste orgaan. Verder kent de vereniging een algemeen bestuur en een dagelijks bestuur, en door de dagelijks bestuur ingestelde commissies als de Seniorencommissie, de Jeugdcommissie, de Zaalvoetbalcommissie, de Clubhuiscommissie en de Sponsorcommissie. De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB).
Bron(nen)Schillings, J., Van vriendschap en vervreemding: Geschiedenis van de R.K. Sportvereniging Union te Nijmegen 1914-1967, Beek 2016