1445 Stichting De Beide Weeshuizen 1979 - 1991


Hoofdcategorie 14 Welzijn en maatschappelijke zorg
Subcategorie 14.2 Jeugdzorg
Archiefvormer Stichting De Beide Weeshuizen (1979-1991)
Periode 1979 - 1991
Bereik en inhoud Het archief bevat vooral jaarrekeningen en eigendomsbewijzen; voorts verslagen van vergaderingen, ingekomen en uitgaande stukken van het college van regenten; stukken betreffende de subsidiëring van in de jeugdzorg werkzame instellingen en betreffende oud-wezen.
Het archief is belang voor de geschiedenis van Nijmegen in het decennium 1980 – 1990 en met name
- de geschiedenis van de jeugdzorg;
- de sociale geschiedenis van Nijmegen;
- het financieel beleid van een voormalige instelling van weldadigheid.
Omvang 1,75 m.
Medium Papier; 1,75 meter
Openbaarheid Openbaar
Verantwoording Rob Wolf (2016)
Geschiedenis van het archief Tot de overdracht heeft het archief in het aan St. Annastraat 57 gevestigde bureau van de stichting berust.
Verwerving Overdracht 1994; bruikleen 2009; schenking 2015
Aanvullingen Geen
Selectie Vernietigd zijn dubbelen en stukken zonder historisch belang
Ordening De primaire indeling binnen het archief is die tussen stukken van algemene aard en stukken betreffende afzonderlijke onderwerpen. Binnen de laatste hoofdrubriek is een secundaire indeling gemaakt op onderwerp: organisatie en taak. Ook deze rubrieken zijn nader ingedeeld.
Publicaties Janssen, A.E.M., Naar best vermogen: Een geschiedenis van twee Nijmeegse weeshuizen 1558-2008, Nijmegen 2009
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 1445 Stichting De Beide Weeshuizen 1979 - 1991, inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".