1271 Noord Nederlandse Wandel Bond (NNWB) te Uithuizen 1937 - 1996


Hoofdcategorie 19 Vrijetijdsbesteding en verenigingsleven
Subcategorie 19.1 Sport en spel
Archiefvormer Noord Nederlandse Wandel Bond (1937-1996)
Periode 1937 - 1996
Bereik en inhoud Vergaderstukken van bestuurs- en ledenvergaderingen, jaarverslagen, stukken betreffende de regionale kringen, stukken betreffende wandeltochten in het noorden van Nederland. In het archief komt de ontwikkeling naar voren van de georganiseerde wandelsport in de drie noordelijke provincies in de zes decennia tussen 1937 en 1996, zowel op bestuurlijk niveau als in de praktijk van alledag.
Omvang 3,125 m.
Medium 3,2 meter; papier
Openbaarheid Openbaar
Verantwoording Rob Wolf (2012)
Geschiedenis van het archief Het archief bevond zich ten huize van de secretaris, sinds 1978 bij M.Th. ten Bosch te Uithuizen. Na de opheffing van de NNWB heeft hij het archief overgebracht naar het kantoor van KNBLO-NL in Nijmegen. **
Verwerving In het kader van de overbrenging van het archief van de KNBLO en de daaraan gelieerde archieven is het archief van de NNWB in 2011 overgebracht naar het RAN. De lengte van het archief bedroeg bij overbrenging 3,70 meter**
Selectie Uit het archief is, 0,50 meter vernietigd: dubbelen en historisch onbelangrijke stukken.
Ordening De hoofdindeling is die tussen stukken van algemene aard en stukken betreffende afzonderlijke onderwerpen. De laatste categorie is nader ingedeeld in onderwerpsgewijze rubrieken.
Voorwaarden voor raadpleging De stukken zijn vrij raadpleegbaar.
grond van de Wet Bescherming Persoonsgegevens is de raadpleging van ledenlijsten gedurende 110 jaar na de geboorte aan voorwaarden verbonden.
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 1271 Noord Nederlandse Wandel Bond (NNWB) te Uithuizen 1937 - 1996, inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.