475 Wijkwinkel Nijmegen-Oost en voorgangers 1971 - 2015


Hoofdcategorie 12 Economie en bedrijfsleven
Subcategorie 12.6 Media
Hoofdcategorie 14 Welzijn en maatschappelijke zorg
Subcategorie 14.4 Buurt- en wijkzorg
Archiefvormer Wijkwinkel Nijmegen-Oost en voorgangers (1971-2015)
Periode 1971 - 2015
Bereik en inhoud Het archief bevat onder andere series vergaderstukken van het bestuur, jaarverslagen, begrotingen en jaarrekeningen, stukken betreffende actie- en werkgroepen, contacten met diverse organisaties, en wijkwinkelactiviteiten.
Omvang 1,5625 m.
Medium Papier
Openbaarheid Openbaar
Verantwoording Andreas Caspers en Robert Spanings (2019)
Geschiedenis van het archief Het archief berustte bij de secretaris van wijkwinkel. In 1984 verkreeg het Gemeentearchief Nijmegen het ongeordende oudste gedeelte van het archief. In verband met de opheffing van de wijkwinkel werd in 2015 door de bestuursvoorzitter een enigszins geschoond en geordend, maar niet omgepakte en ontijzerde aanvulling op het archief aan het Regionaal Archief Nijmegen geschonken.
Verwerving Schenking 1984
Aanvullingen 2015
Selectie Een klein aantal stukken is vernietigd.
Ordening In verband met de onderlinge relaties van de archiefvormers en het kleine aantal archiefbeschrijvingen is besloten om de archiefstukken van de verschillende archiefvormers als één geheel te beschouwen en te beschrijven in één inventaris. Daarbij is door middel van hoofdrubrieken onderscheid gemaakt tussen de verschillende archiefvormers. De hoofdrubrieken zijn waar nodig onderverdeeld in subrubrieken 'Stukken van algemene aard' en 'Stukken betreffende afzonderlijke onderwerpen.' Laatstgenoemde rubriek is onderverdeeld in de rubrieken 'Organisatie' en 'Taakuitoefening.' Binnen de rubrieken zijn de archiefbeschrijvingen zoveel mogelijk chronologisch geordend.
Verwante archieven De archieven van de Secretarie Gemeente Nijmegen, 1946 - 1984, de Raad voor Maatschappelijke Opbouw Nijmegen, 1953 - 1984, de Stichting Wijkcentra Nijmegen 1964 - 1982, de Bestuurscommissie Wijkaccommodaties Nijmegen 1982 - 1998, en het Bewonersoverleg Nijmegen 1983 - 2007, bevatten ook stukken betreffende de wijkwinkel.
De afleveringen van de wijkkrant over de jaren 1972 tot heden bevinden zich in de bibliotheek van het Regionaal Archief Nijmegen (RAN) en zijn in de studiezaal van het RAN te raadplegen. De afleveringen van 1972 tot 2010 zijn online te raadplegen via de Digitale Studiezaal van het RAN.
Publicaties Bakker, A., Hendriks, E., Holderbusch, A., Holl, L. e.a., jubileumboek 'Thuis in Oost : 40 jaar wijkkrant Nijmegen Oost'. Nijmegen 2013;
Eupen, J. van, jubileumboek '30 jaar Wijkwinkel Nijmegen-Oost 1978 - 2008', Nijmegen 2008.
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 475 Wijkwinkel Nijmegen-Oost en voorgangers 1971 - 2015, inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.