610 Collectie losse aanwinsten 1500 - heden


Archiefvormer Collectie losse aanwinsten RAN (1500)
Periode 1500 - heden
Omvang 25,9635 m.
Medium Papier
Openbaarheid Deels openbaar
Verantwoording 2019
Geschiedenis van het archief In 1994 besloot de gemeentearchivaris, Willem Meeuwissen, tot de vorming van een Collectie losse aanwinsten RAN, waarin losse, niet bij andere archieven en collecties onder te brengen aanwinsten ondergebracht kunnen en moeten worden. In 1998 zijn grote delen van de Collectie handschriften en curiosa, de Collectie persoonlijke stukken en de Collectie fotokopieën opgeheven en opgenomen in de Collectie losse aanwinsten RAN onder de nadere aanduiding 'vóór 1994'; de oorspronkelijke nummering van Herman de Heiden werd opgenomen in het veld 'rubriek.' In 2019 is besloten de afzonderlijke toegangen geordend op jaar van aanwinst samen te voegen tot één toegang (plaatsingslijst), waarbij alle inventarisnummers zijn doorgenummerd.
Ordening Plaatsingslijst
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 610 Collectie losse aanwinsten 1500 - heden, inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.