1601 Verhalenbank Nijmegen 2010 - 2022


Hoofdcategorie 11 Families en personen
Archiefvormer Regionaal Archief Nijmegen (1999)
Periode 2010 - 2022
Bereik en inhoud De Verhalenbank is een platform voor mensen en organisaties die zich bezighouden met oral history in en over Nijmegen. Het doel is verhalen over het verleden van de stad te verzamelen en te bewaren om daarmee historisch onderzoek nu en in de toekomst mogelijk te maken. Interviews over de geschiedenis van Nijmegen worden opgenomen in de collectie van het Regionaal Archief Nijmegen, zodat ze bruikbaar zijn voor de geschiedschrijving van de stad.
Medium Digitale tekst-, audio- en videobestanden
Openbaarheid Openbaar
Verantwoording Henk Trapman (2018)
Verwerving De verhalen zijn vrijwel allemaal aangeleverd vanuit het Verhalenbank-platform voor mensen en organisaties die zich bezighouden met oral history in en over Nijmegen
Ordening Chronologisch
Fysieke kenmerken en technische vereisten alleen digitaal raadpleegbaar
AanvraaginstructieOpenbare archiefstukken kunnen via de website en in de studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen worden aangevraagd. Om een archiefstuk aan te vragen via onze website, gebruikt u de knop ‘Aanvragen’ op de detailpagina van het archiefstuk. Om een archiefstuk in de studiezaal aan te vragen noteert u op een aanvraagbriefje de naam van het archief en het inventarisnummer van het betreffende archiefstuk. Zie voor adres en openingstijden de website: https://regionaalarchiefnijmegen.nl.
Citeerinstructie Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste éénmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met een verkorte aanhaling. Volledig: "Regionaal Archief Nijmegen (RAN), 1601 Verhalenbank Nijmegen 2010 - 2022, inventarisnummer …." Verkort: "RAN, verkorte titel archief, inv.nr. …".

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit item

Plaats een reactie

Velden met een zijn verplichte velden.